Здраве си пожелаха белоземци, които се събраха и тази година

...
Здраве си пожелаха белоземци, които се събраха и тази година
Коментари Харесай

Белоземци се събраха на Великденска седянка, малчугани в народни носии пяха и танцуваха

Здраве си пожелаха белоземци, които се събраха и тази година на обичайна Великденска седянка. Малки и огромни наобиколиха общата софра в парка на Белия щъркел в селото.

Хората се забавляваха от сърце, облечени в национални носии, а софрите с козунаци и шарени яйца бяха подредени върху черги на тревата.

Кметът на Белозем Виолета Петрова поздрави всички посетители по случай Великденските празници и им пожела да бъдат здрави, да имат религия и храброст и обич в сърцата, да бъдат положителни и по-често да се усмихват.

Поздрав насочи и Генчо Тодоров, ръководител на читалище " Просвета 1909 ", уредници на самодейността. А отец Петър благослови присъстващите.

Народни песни и танци огласяха селото. ДПГ " Геренчета ", Танцова школа " Тодорови ", женска певческа група " Сребра " и мъжка " Иван Михов ", певиците Ванеса Каракехайова и Мирослава Стоянова бяха дребна част от изпълнителите, които зарадваха гостите.

Имаше състезания за най-шарено яйце, най-вкусен домакински козунак и достоверна национална носия.

Най-малките се сбориха с яйца. Оказа се, че борецът е в 7-годишната Ели, която ще бъде здрава през цялата година. Всички деца получиха и дарове.

Оркестър " Славяни " добави празничното въодушевление. Дълго хоро се изви в парка, а в него се включиха няколко генерации белоземци.





































Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР