Здравата основа за опит да се състави правителство след редовните

...
Здравата основа за опит да се състави правителство след редовните
Коментари Харесай

ДБ виждат здрава основа за нов кабинет само с мандата на Има такъв народ

Здравата основа за опит да се сформира държавно управление след постоянните парламентарни избори е мандат, връчен на партията на Слави Трифонов, считат от Демократична България.

" На този стадий считаме, че хубавичко основа, върху която би трябвало да фокусираме напъните си за виновен опит да излъчим управление е с мандата на втората политическа групировка в Народното събрание. Ако от " ИТН "  бъде потърсена нашата поддръжка, ние ще бъдем подготвени да влезем в едни извънредно виновни диалози за това каква е тяхната визия за ръководство. Това е позицията на Демократична България, декларирана през днешния ден от ръководителя на парламентарната група Христо Иванов на консултациите при президента. Заедно с него на срещата участваха зам.-председателят на Народното събрание ген. Атанас Атанасов и Борислав Сандов.

" Когато приказваме за поддръжка, не става въпрос единствено за тези гласове, които са нужни за гласоподаване, с цел да бъде конституирано едно ръководство. Тук става въпрос за постоянна поддръжка в Народното събрание за осъществяване на избрани политики. А това неведнъж са разнообразни неща. Можем да попаднем в обстановка, в която е допустимо доста огромно мнозинство за излъчване на правителство, с цел да бъде удължен живота на Народното събрание и това да не значи, че има болшинство, обединено към визия какво да свърши този парламент, тъй че да позволи рецесиите, за които приказваме. Това може да се окаже рискова обстановка, в която се излъчва държавно управление, с цел да се обезпечи живот на Народното събрание, който да обезпечи опция на статуквото да продължи да съществува ", съобщи ръководителят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов. 

" Мястото на вашата коалиция е значимо, тъй като в нейно лице десният гласоподавател още веднъж откри посланичество в българския парламент. Отреди ви значима роля в 45-ото Народно заседание и не по-малко значима роля в общия политически дневен ред в страната. Изправени сме пред редица провокации, които изправят това Народно заседание пред виновната задача да сформира най-скоро оперативно и отговорно държавно управление, ползващо се със солидна парламентарна поддръжка ", съобщи при започване на срещата президентът Румен Радев пред представителите на " Демократична България ", които участваха в консултациите за сформиране на държавно управление. 

Радев посочи, че " Демократична България " е единствената коалиция досега, която е декларирала подготвеност и внесе плана за смяна на Конституцията, който към момента не може да доближи до пленарната зала. Президентът пожела да разбере мнението на " Демократична България " по отношение на намирането на баланс по значими и неотложни задания и време, както и за евентуален трети мандат. 

" Всички участници в тази процедура носим отговорността да разчетем вярно както вота на гласоподавателите, по този начин и повелите на времето. Ситуацията е комплицирана на доста равнища. България е изправена пред три рецесии по едно и също време – здравна, икономическа депресия и рецесия на държавността. Отиващото си ръководство не е просто следващото държавно управление, което слиза от сцената поради изтичане на мандата му като част от един либерален развой. Тук приказваме за едно ръководство, което е натоварено с извънредно тежки проявления на дълбоката институционална рецесия, в която се намира страната. За страдание, тази рецесия нито стартира, нито свършва с това ръководство ", разяснява водачът на " Демократична България "  Христо Иванов.

И добави: " Трябва да съумеем не просто да приключим с 10-годишното ръководство на Борисов, само че да забележим в дълбочина тези неща, които са създали вероятни тези дефицити, с цел да намерим трайно решение ".  " Демократична България "  има амбициозна визия за решение и на трите рецесии. Отдаваме значение на рецесията на държавността като причина за решение на всички останали въпроси. Явихме се с такава стратегия на изборите и гласоподавателят се произнесе. Считаме, че хубавичко основа, върху която би трябвало да се подходи при разбора на поредността на мандатите, е волята на гласоподавателя. На " Демократична България " отреди пето място в Народното събрание. Това място е мощно усъвършенстване на досегашните ни резултати. Ние сме политическа мощ във напредък, само че не считаме, че това място ни отрежда измежду тези субекти, които биха имали първостепенна роля в претендирането за мандат, който вие да им връчите ", сподели още Иванов.

Относно връчването на трети мандат, Христо Иванов разяснява, че от " Демократична България " не считат, че с 27 депутата и при съществуването на други политически сили преди тях биха могли да заявят такава рекламация. 

" Ако втората политическа групировка не е съумяла да сътвори ръководство на смяната, доста е мъчно да си представим по какъв начин ние, бидейки петата политическа групировка, бихме могли да създадем това. Въпреки това дано да извървим хода до третия мандат и тогава ще сме подготвени да огледаме обстановката във всичките й аспекти и да дадем дефинитивна оценка за положението на нещата. Ако вървим към едни бързи избори, би трябвало да променим дневния ред, тъй че да се фокусираме върху провеждането на едни още по-честни избори ", добави Христо Иванов. 

По думите му, в случай че се върви към предварителни избори, от " Демократична България " са подготвени да се премине към бързи промени в Изборния кодекс. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР