Здрав блясък, бяла склера, слъзна течност, никакви торбички или подпухнали

...
Здрав блясък, бяла склера, слъзна течност, никакви торбички или подпухнали
Коментари Харесай

Колко много болести може да се познаят по очите

Здрав искра, бяла склера, слъзна течност, никакви торбички или подпухнали клепачи - подобен би трябвало да е външният тип на очите ни.

Всяка жена минимум три-четири пъти дневно се оглежда в огледалото. Мъжете би трябвало да последват този образец, а не да се подсмихват снизходително. Защото единствено по този метод бихме могли да видим по какъв начин се е изменила външната бяла обвивка на очите; по какъв начин са отекли клепачите ни или са се появили корички върху тях.

Офталмолозите настояват, че измежду техните пациенти множеството са мъже: те не са обърнали внимание даже на забележимите промени в склерата. По принцип очите би трябвало да имат здрав искра, склерата да е бяла с едвам проблясваща, едвам забележима съдова мрежичка. Естествено, торбичките и тъмните кръгове под очите, както и подпухналите клепачи демонстрират някакви нарушавания.

Или да вземем ресниците на клепачите - обикновено е да падне някое и друго косъмче от тях, само че това да не повлияе на тяхната плътност. А слъзната течност е нужна за поддържане на непрекъсната влага по повърхността на очната ябълка. Тя би трябвало отмерено да се разпределя при намигване с клепачите. В нейния състав с изключение на соли влиза и ефикасното естествено антибактериално вещество лизоцин, което защищава очите от инфекции.

Не пропускайте да огледате очите пред огледалото, тъй като:
Зачервяването може да се появи в резултат на бодърствуване или дефицит на сън, или дълготрайно престояване в опушено и неприятно осветено помещение. Това става поради продължителното напрежение на очните мускули и незадоволителното навлажняване на очната ябълка. Мигайте по-често, тъй като това ще разреши да “измиете” очите си със слъзна течност.

Колко още заболявания може да се познаят по очите четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР