Заявявам категорично, че към датите, когато съм излязъл като съдружник

...
Заявявам категорично, че към датите, когато съм излязъл като съдружник
Коментари Харесай

Борис Кърчев от ГЕРБ: Фирмите ми не са били длъжници на държавата и бюджета, когато съм излязъл от тях

Заявявам изрично, че към датите, когато съм излязъл като съучастник от двете сдружения „ КТВ” и „ Би Би Си Кейбъл”, те не са имали никакви отговорности към страната и бюджета, съобщи на конференция през днешния ден националният представител от ГЕРБ-Казанлък Борис Кърчев.

В поддръжка на думите си той показа публични информации от Национална агенция за приходите за неналичието на отговорности на компаниите, към датата на излизането му от тях като съучастник и шеф. Миналият четвъртък Кърчев непозволено бе упрекнат от сътрудника си от Българска социалистическа партия Георги Търновалийски, че е продал компаниите си на малоимотно лице и по този начин е решил проблемите си – изказвания, подбудени от изявления на казанлъшка медия, които Кърчев дефинира като: „ изнудване и имащи съществена цел да компрометират мен и партията, която съставлявам. Вероятно цялата тази акция против мен и ГЕРБ е обвързвана и с вътрешните битки в Българска социалистическа партия – Казанлък, за избор на ръководител на структурата им. Нека седнат от Българска социалистическа партия и да си гледат проблемите – нито аз, нито ГЕРБ имаме виновност за техните неуредици и разправии”. Кърчев напомни, че всички други частни разногласия сред компании се вземат решение в съда, и обезпеченията по тези разногласия са проблем на страните в разногласието. Всеки жител има право да купува, продава и трансферира дялове от компании. Борис Кърчев бе безапелационен, че в никакъв случай не е принуждавал някой на мощ или посредством финансово стимулиране да купува от него каквото и да е било. Всичко останало е тълкования.

„ Изнудването е главната цел на всички изявления по мой адрес. Целта е да се опетни името ми, да се настроят жителите и хората, които са ми дали своят вот доверие и са ме избрали за депутат и да се дискредитира ГЕРБ на локално, а от там и на национално равнище - политика, която казанлъшката „ Пресс ТВ” води систематично от дълги години против цялата конструкция на ГЕРБ в гр. Казанлък и района, и употребява своите публицисти, не да отразяват справедливи и значими за локалното население вести, а да дезинформират и внушават откровени лъжи и да печелят благосклонности за БСП”, съобщи Кърчев и бе безапелационен, че поради финансови облаги от страна на притежателите на медията, върху него бива упражняван душевен тормоз и напън, който рефлектира и върху фамилията му.

„ Проблемът е дело, водено в Арбитражен съд при Българската комерсиално - промишлена палата, сред компаниите СД “Самарски и сие “ – притежател на „ Пресс ТВ”, и „ Би Би Си Кейбъл”, в която съм бил съучастник, и която е наказана да заплати наказателна клауза, в размер на 135 000 лева Тук желая да слага въпроса до какъв брой морално е частни съдилища, които омбудсманът Мая Манолова преди време подлага на критика доста остро, и още повече частен съд, ръководен от Златимир Орсов – някогашен член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия, и добър другар на фамилия Самарски – видно от фотоси от страница в обществените мрежи - Орсов на посетители на 50-годишния празник на Славка Самарска, да е съдия в дело, в което едната страна е компания, благосъстоятелност на Самарски? Пресс ТВ печели делото и продава посредством ЧСИ офиса на компанията Би Би Си Кейбъл, само че очевидно сумата не удовлетворява ищците и те бурно заливат с мръсотия главно мен, като обществена персона, евентуално, с цел да им доплатя! Подчертавам, че когато излиза решението, аз към този момент не съм съучастник във компанията, само че пък съм добра цел за ругатни и нападки! В същото време, компанията СД “Самарски и сие “ - притежател на „ Пресс ТВ” напуща стаите, които обитава против алегорична сума в офиса на „ Би Би Си Кейбъл”, без да заплати насъбрани отговорности от наеми в размер на съвсем 9000 лева.”, акцентира Борис Кърчев и попита за какво радетелите за битката с финансови злоупотреби, щом са толкоз сигурни, че е ощетил страната, като е продал свои задлъжнели компании на малоимотно лице, не са сезирали способените органи в лицето на Прокуратурата.



Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев попита също:

1) Същите тези радетели на битката с измамите биха ли ревизирали бизнес начинанията и на хора от Българска социалистическа партия, а освен от ГЕРБ? Биха ли ревизирали лицето Пламен Станимиров Караджов – ръководител на групата общински съветници от „ Българска социалистическа партия лява България “, непосредствен другар на Васил Самарски, евентуално негов възпитаник в гешефтите – протеже, както се показват публицистите от „ Пресс ТВ”, дали е бил притежател на капитала и шеф на компания „ ПЛАН 09 “ с ЕИК HYPERLINK "tel:200581550 " "_blank " 200581550 - сега оповестена в неплатежоспособност, в интервала от 28.01.2009г. до 20.10.2014г.?

2) Бил ли е Пламен Караджов, чрез тази компания, наемател според контракт за наем с Община Казанлък, на общински обект – заведение за хранене – монумент на културата, с повърхност 328 кв. м. за сумата от 830лв. с Данък добавена стойност?

3) Плащал ли е наем Пламен Караджов на Община Казанлък в интервала от 01.03.2012г. до 01.04.2014г. – т.е. 26 месеца?

4) Има ли отговорности общинският консултант и ръководител на групата общински съветници от Българска социалистическа партия – Пламен Караджов към Община Казанлък все още за над 30 000 лева?

5) Прехвърлил ли е Пламен Караджов компанията си ПЛАН 09 на малоимотното лице Йосиф Георгиев Йосифов – притежател на 34 компании?

6) По същото време Пламен Караджов имал ли е междуфирмени разногласия и запори от други компании и прехвърлял ли е дялове от компании, с цел да не заплаща на Община Казанлък?

„ Донякъде разбирам офанзивата против мен и ГЕРБ от медията „ Прес ТВ “, близка до Васил Самарски – въпреки всичко Самарски е и нещатен помощник на народния представител от Българска социалистическа партия Донка Симеонова в областите „ стопанска система “ и „ обучение “. Въпреки че не е в ресора му, въпреки всичко, щом има опция да се употребява от услугите на медията, го прави, за да натрупа някакъв дял за БСП”, сподели още депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР