Заявления за безплатни винетки за хора с увреждания или техни

...
Заявления за безплатни винетки за хора с увреждания или техни
Коментари Харесай

Приемат заявки за винетки и на Екзарх Йосиф

Заявления за безвъзмездни винетки за хора с увреждания или техни близки ще се одобряват освен в Регионалната дирекция " Социално подкрепяне " на ул. " Генерал Гурко ", само че и в общинското звено на дирекцията, което се помещата на ул. " Екзарх Йосиф " 19, оповестиха от ведомството. Промяната цели улеснение на жителите, освободени от възнаграждение на пътната такса.

Приемът на молби стартира от първия работен ден на януари. Социалните служби обезпечават както новите електронни винетки, по този начин и валидиране на досегашните стикери.

В наредбата не планува смяна в изискванията за освобождение от възнаграждение на винетна такса. Правоимащи са хората с 50 и над 50 на 100 понижена продуктивност или тип и степен на увреждане и лица или фамилии, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не по-късно от 20-годишна възраст.

Тези групи хора имат право да получат гратис една годишна винетна такса за един личен или съпружеска имуществена общественост лек автомобил с размер на мотора до 2000 куб. см и мощ до 117,64 kW (160 к.с.).

Документите може да се подават персонално в дирекциите по сегашен адрес, по електронен път или с универсална пощенска услуга с уведомление за снабдяване – противоположна квитанция.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР