Заявлението на Трифонов беше прието с 12 гласа за и

...
Заявлението на Трифонов беше прието с 12 гласа за и
Коментари Харесай

Слави Трифонов се отказа от депутатското си място

Заявлението на Трифонов беше признато с 12 гласа " за " и един " срещу ", предава Българска телеграфна агенция.

Преди дни Асен Балтов от листата на ГЕРБ-СДС също се отхвърля от депутатското си място в 49-ия парламент.

Ето и цялото решение на ЦИК:

Постъпило е заявление с вх. № НС-10-91/07.04.2023 година от Станислав Тодоров Трифонов - регистриран претендент за депутат от кандидатската листа на партия " ИТН " в Първи избирателен регион - Благоевградски, и в Двадесет и седми избирателен регион - Старозагорски, с което желае да не бъде разгласен за определен за депутат от кандидатската листа на партия " ИТН ".

С Решение № 1898-НС от 06.04.2023 година Станислав Тодоров Трифонов е разгласен в лист А на кандидатската листа на партия " ИТН " в Първи избирателен регион - Благоевградски, и в Двадесет и седми избирателен регион - Старозагорски. Подаденото заявление следва да се смята като заявление от Станислав Тодоров Трифонов да бъде премахнат от оповестения лист А и да не бъде разгласен за определен за депутат.

Въз основа на подаденото заявление от Станислав Тодоров Трифонов същият следва да бъде премахнат от лист А на партия " ИТН " в Първи избирателен регион - Благоевградски, и в Двадесет и седми избирателен регион - Старозагорски.

На съображение член 57, алинея 1, т. 1 от Изборния кодекс Централната изборна комисия

Р Е Ш И:

ЗАЛИЧАВА Станислав Тодоров Трифонов, ЕГН..., от лист А, разгласен с Решение № 1898-НС от 06.04.2023 година, в листата на партия " ИТН " в Първи избирателен регион - Благоевградски, и Двадесет и седми избирателен регион - Старозагорски, в създадените избори за народни представители на 2 април 2023 година

Малко по-късно се чака ЦИК да разгласява и цялостния лист с имената на новите народни представители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР