Заявките са за сваляне на данъци, махане на данъци, увеличаване

...
Заявките са за сваляне на данъци, махане на данъци, увеличаване
Коментари Харесай

Служебният кабинет се плаши да внесе бюджет, няма мнозинство

Заявките са за събаряне на налози, махане на налози, увеличение на разноски, плашат служебното държавно управление да внесе един бюджет, не просто удължение. Tака служебният министър на стопанската система Никола Стоянов отговори на въпроса за какво се внася удължение на настоящия бюджет пред Българска национална телевизия.

Той посочи, че в парламентарната зала няма болшинство, което да поддържа избрани политики , " а се стартира едно наддаване сред партиите кой ще даде повече на бизнеса и на хората, което, в последна сметка, виждаме какво се случи и предходната година - стартира да се отразява пагубно на бюджета във времето ". " Бюджетът съставлява една тригодишна прогноза напред, обвързвана с политики, и ние нямаме подобен небосвод и не може да се чака от служебния кабинет в такава изострена политическа конюнктура и неустойчивост да внася бюджет . Служебно държавно управление да взима отношение по политики, които ще имат значение през идващите 1-2-3 години, в действителност е мъчно ", разяснява Никола Стоянов.

По думите му служебното държавно управление е съумяло за доста малко време да приготви всички нужни промени в закони и да ги внесе в Народното събрание.

Във връзка с първия транш на средствата от Плана за възобновяване и резистентност министър Стоянов сподели, че тези средства ще отидат за разнообразни стратегии в помощ на бизнеса и в разнообразни министерства.

" Министерство на стопанската система и промишлеността що касае, главно това са парите за индустриалните зони - 216 млн. лв. са планувани. Парите са били два пъти повече, само че за жалост са орязани в последната версия на проекта. Ние желаеме с тези пари да бъдат направени повече на брой по-малки зони в по-малки обитаеми места. Първоначално в проекта е заложено най-малко 5 по-големи индустриални зони, само че битката на министерството е да се финансират повече на брой по-малки зони ", изясни Стоянов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР