Заявките, които нашите политически опоненти дават, че за тях изборите

...
Заявките, които нашите политически опоненти дават, че за тях изборите
Коментари Харесай

Росен Желязков: Целта на опонентите е да има избори за шести път

Заявките, които нашите политически съперници дават, че за тях изборите за 49-то Народно събрание водят до избори за 50-то.

Това съобщи депутатът от ГЕРБ Росен Желязков в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Отдавна казахме, че в случай че няма постоянен кабинет в границите на 48-ото Народно събрание, пътят към идващите е доста по-реалистичен. Залогът да има постоянно държавно управление е не просто да има някакво, а да има постоянен парламент, съобщи Желязков.

Според него „ Продължаваме промяната “ не са имали предпочитание да водят диалози за кабинет.

Това се видя и при техния мандат. Олекотиха диалога с предлагането на някакви точки. Този диалог беше несериозна политическа поръчка. Когато няма предпочитание от една от огромните групи да вземат участие е доста мъчно да се водят диалози. Ние давахме поръчка, че е значимо в поддръжката на проектокабинета „ Габровски “ да взе участие „ Демократична България “. Подкрепата беше най-логична, само че те направиха различен избор, уточни още Желязков.

По думите му „ хартиена коалиция “ няма, това е едно от клишетата, които се популяризират.

Бих разграничил два типа обединения. Едните са обединения за власт, а другите - за ръководство. Ние до момента сме управлявали постоянно във формулата коалиция за ръководство. Ще търсим формула, която да поддържа едно експертно държавно управление. Надяваме се Народното събрание да има небосвод най-малко за 4 месеца, даже за година, означи Желязков.

" Самият Кирил Петков съобщи, че тяхната цел е да има нови избори дружно с локалните. Ние ще поставим оптималното усърдие това да не се случи ", твърди Желязков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР