Заявката за нов главен прокурор се прави, за да мине

...
Заявката за нов главен прокурор се прави, за да мине
Коментари Харесай

Юрий Асланов: БСП има избор – да умре веднага или да се помъчи преди това

„ Заявката за нов основен прокурор се прави, с цел да мине кабинета. Дали ще се случи това, не мога да знам. Няма логичност проектокабинетът да мине в пленарна зала и да бъде подсилен, само че опитът ме е научил, че не всичко е допустимо ”, заяви социологът Юрий Асланов, притежател на организация „ Афис ” в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.
„ Става все по-бутафорно и все по-водевилна е нашата политическа обстановка ”, изясни той.
За непрекъснатото споменаване „ струпване на думи ” в последните няколко години на тематика „ основен прокурор ” и „ правосъдна промяна ” оставя убеждението, че това е визията за правосъдна промяна, изясни социологът. „ Не одобрявам, че това е връх на правосъдната промяна и оказвам да го разясня. Проблемът за нашата правосъдна система е, че тя е несправедлива. Повечето хора се сещат друго - в случай че откраднеш 5 млн. сигурно ще се измъкнеш от правораздаването, само че в случай че откраднеш 5 лв. или те обвинят за това нещо – сигурно ще влезеш в пандиза ”, даде образец социологът. Той е безапелационен, че неналичието на правдивост и несправедливи неравенства е общо за всички системи.
За възможна коалиция сред ГЕРБ и Левицата, Асланов изясни политическия излаз за алената партия. „ Българска социалистическа партия има избор – или да почине незабавно като одобри присъединяване в коалиция с ГЕРБ, или да се помъчи малко и да почине по-късно. Това ще е краят след години приказки на каквото и да е общуване с партия ГЕРБ ”, изясни социологът.
Според него политическите сили трябваше да си отговорят на един въпрос – не дали да има държавно управление и какво да бъде то, а дали да има парламент. „ Трудно ми е да кажа кой по-малко ще загуби, само че всички ще изгубят. Коалиция, въпреки и за малко, както и да се облича в думи, ще бъде направена от ГЕРБ и подкрепена от кого – от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, вероятно и от Има Такъв Народ. Тя няма да бъде подкрепена нито от „ Възраждане ”, нито от ПП-ДБ ”, изясни Асланов политическият небосвод.
Според него е ясно, че вторият мандат ще отиде при ПП-ДБ, само че „ там ще се завърти по същия метод този театър. Те могат да получат същото. Остава да се осланяме на своите сънища, да мечтаем за трети мандат по какъв начин всички ще се прегърнат, само че и това няма да се случи ”, сподели социологът.
Той предвижда, че в случай че завършат сполучливо договарянията за тази съдружната договорка - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия плюс, държавното управление ще бъде свалено от митинги.
Относно демографската рецесия, Асланов бе безапелационен, че в случай че не се стартира незабавно с цялостни ограничения, цялостни промени, до края на века българската цивилизация може да изчезне. „ Все още процесите са обратими. Говорим за рецесия, която е в нашите ръце и може да се овладее, тъй като това не е проблем до локалните избори, до края на мандата, това е проблем за идващите генерации ”, добави Юрий Асланов и разясни, че повишението на парите за майчинство не дава резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР