Заявката на Божков на мен ми прозвуча несериозно. Да се

...
Заявката на Божков на мен ми прозвуча несериозно. Да се
Коментари Харесай

Асен Йорданов: Заявката на Божков трябва да притесни управляващите

Заявката на Божков на мен ми прозвуча несериозно. Да се простреляш в крайници е като че ли това, че ще основава партия. Не мисля, че ще се реализира. Но поръчката му е сериозна. Правел съм разбор на всички основни герои на прехода. Божков е по-особен - индивидуалист, доста обран, съсредоточен в дейностите. Тази поръчка би трябвало да тормози мощните на деня. Минал е лимитът, че може да има сделка.
Това съобщи издателят на уеб страницата за проверяваща публицистика Биволъ Асен Йорданов в " Честно казано с Люба Кулезич " по Евроком

Той разяснява и сагата към конференцията на земеделския министър за измамите с евросредства: Измамите с европейски средства не ги споделяме, а потвърждаваме в Биволъ. Друг е въпросът до каква степен българските институциите са ефикасни да глобяват тези измами. Но огромна част от тях остават наразследвани даже, сподели журналистът.

Това е опит да се излезе от необикновен скандал. Ако бяха разкрити тези измами, това трябваше да излезе преди този запис, преди да влязат в извинителен режим. Да кажат какъв брой измами са разкрили, какъв брой пари са икономисали и преразпределили. Но това не можем да го кажем ние, изясни той.

Това не е вътрешноведомствен запис. Изявлението на Танева може да се одобри като обществено. Не е вътрешноведомствен диалог. Това е обръщение към земеделските производители. Тя споделя да си траят, сакън, да не уведомяваме, че в случай че схванат за измами, ще ни глобяват. Това, което би трябвало, е да се работи по критериите на демократичната страна. Но те за България не важат, изясни Йорданов.

Журналистът разяснява и информацията за " подпорния хотел ", където е забъркан брачният партньор на външната ни министърка: Проблемът не е в брачна половинка, казусът е в безкрайната безочливост, този план със стълби и стаи да се показа като подпорна стена.Подобни пояснения на хората им звучат цинично. Тук става въпрос за нарушаване на законите. Всичко в градежа на Алепу е гнило. Крайната цел е да се застрои този бряг в предпазена зона. И това е направено със знанието на община Созопол и кмета Ремзи. Имаше и очевидци, които споделиха, че са давали по 5000 евро на човек, с цел да гласоподават този план. Проектантите трява да са наясно, къде се прави това и в каква зона. Заради избухналият скандал тези действия на книга преди две години бяха спряни. Но в действителност строителните действия са траяли. След време ще се види, че подпорната стена е част от хотел, който ще изникне начело. Ще изникнат ваканционни здания. Темата тук е повече морална. Става въпрос за морал и ценностна система на хората, които ръководят страната, кометира притежателят на Биволъ.

В момента тече нелегално строителство в Ситеморец, южно от устието на Велека. И никой не го стопира. Няма институции, които да спрат крановете. Защото институциите ни са прогнили от корупция. Нарушаването на законите в България е разследване на моралната деградация на елита и цялото общество, категоричене Йорданов.

Има и опорчици, които споделиха, че Биволъ разгласява Божков. Но медията, които има най-вече следствия за Божков е Биволъ.Когато всички си бяха прехапали езиците. Божков беше част от статуквото. Това е симптоматично. Че такива хора са отстранени от играта, евентуално заради спор на ползи. Тези хора най-добре познават системата. Те могат да знаят по какъв начин се е търгувало с въздействие. Българската прокуратурата не желае да ги признае като инсайдери, уточни той.

Йорданов разяснява и обстоятелството, че българинът не стачкува: Негативната сила не се събира, тъй като няма писта за развиване на индивид, който да се яви същинска опция. Държавата ни е тотална завладяна, обществото е импотентно да се опълчи. Има два пътя на смяна. Времето се изчерпва, не че процесите са необратими. Единият път е по кротичък, либерален метод. Другият път е принудителен. Но няма кой да го провежда. Може да има и спорадични дейности на избрани субекти. Все още има време за демократична смяна, уверен е той

Той приказва и за смяна изборния кодекс и лектронното гласоподаване. По думите му това ще бъде завършек на настоящето статукво.

Ако не желаят да завещаят на децата си една агониизираща страна и да се сбогуваме с концепцията да нямаме страна, хората би трябвало да се провеждат. Идва мигът, в който би трябвало да направиш избор на ориста ти, приключи Асен Йорданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР