Заявих я като гражданин, като гласоподавател, като син и родител.

...
Заявих я като гражданин, като гласоподавател, като син и родител.
Коментари Харесай

Федерация поиска оставката на здравния министър Ананиев заради лекарствата

”Заявих я като жител, като гласоподавател, като наследник и родител. Най-вече тъй като министърът продължава да изрича неистини, да упреква всеки от нас, които си търсим правата и ни подлага на ”геноцид ”, съобщи Иван Димитров от Федерация ” Български пациентски съюз ”.
Политическият PR и деен участник в митингите против наложения мораториум върху медикаментите Арман Бабикян даже заприказва за предоставяне под съд на Кирил Ананиев.

" Министърът си разреши да упрекна цяла група от хора на митинга, че са платени от корпоративни ползи, от фармацевтичната промишленост и се чудя с тази съща безочливост дали не мога аз да го обвиня, че е платен от фармаиндустрията, която пък е внасяла остарели медикаменти в страната ", настоя гостът на Bulgaria ON AIR.

Депутатите постановиха мораториум върху финансирането на нови медикаменти в страната, а в събота протестиращите дефинираха решението им като " геноцид ". Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху решението, само че здравният министър остава неотстъпчив.

Съдбата на стотици пациенти в тежко положение остава под въпрос, а поради ветото бюджетът на Здравната каса няма да бъде обнародван.

" Кирил Ананиев не е нов човек в здравната система. Допреди да стане министър, той беше ръководител на Надзорния съвет на Здравната каса ", изясни ръководителят на Центъра за отбрана правата на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

Според него се заобикаля първоцелта на Здравната каса, която е да обезпечава лекуване на хората.

" Няма по какъв начин да подобриш лечението, като забраниш достъпа до него ", безапелационен бе доктор Кацаров.

Арман Бабикян акцентира, че всички жители събираме пари, които даваме на " едни служители, с цел да ги ръководят ".

" И тези хора ми споделят, че не могат да си създадат добре сметката и не съумяват да " запушат течовете ". Затова взехме решение, че част от вас няма да потребност да живеят задоволително дълго или добре ", перифразира обстановката Бабикян.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР