“Заявих на министър Атанас Атанасов в прав текст, че ако

...
“Заявих на министър Атанас Атанасов в прав текст, че ако
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев ядосан: Ще провокирам протести в цялата страна!

“Заявих на министър Атанас Атанасов в прав текст, че в случай че при тази актуализация не се погрижи да получи повече средства от страната, които средства да се влеят в дотацията, която отива в бранша, с което шефовете да имат опцията да усилват заплатите, аз персонално ще предизвиквам събития в цялата страна - протестни акции на всички театрални пространства ". Това сподели в ефира на bTV Radio ръководителят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.

“Стартовата заплата в нашия бранш би трябвало да стартира от 1500 лв.. В момента е към 900 лв.. Министърът схваща, само че той ми съобщи в прав текст, че има невиждано нарастване на бюджета на Министерство на културата тази година със 100 милиона. Да де, но тези 100 милиона не стигат до хората, до човешкия фактор, а той е главният значим фактор в основаването на театрални творби ", добави той.  

“Състоянието на театрите и ниското възнаграждение на сътрудниците е още от 90-те години. Театралните зали са извънредно амортизирани, столовете скърцат, някъде са изпокъсани. Как да привличаме модерна младежка аудитория да влиза в тези пространства? ", попита Мутафчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР