Завръщането на Матей Казийски в националния отбор би дало импулс

...
Завръщането на Матей Казийски в националния отбор би дало импулс
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Матей Казийски може да е импулс, но няма да пребиваме наред

Завръщането на Матей Казийски в националния тим би дало подтик за развиването на волейбола у нас. Тoва съобщи специално пред bTV селекционерът Пламен Константинов. Според него обаче това не може да поражда свръхочаквания за триумфи.

" Дайте да оставим Матей Казийски на мира. Има индивидът да си изиграе край в Италия. Ако реши, е добре пристигнал. Не е въпросът, че Матей ще пристигна и ще бием всички наред. Не е там ключът. Матей може да е подтик за всички млади състезатели, изобщо за волейбола ни, който е в застой в последните години. "

" Но да не го вкарваме и него във кино лентата, че надали не идва и ставаме европейски първенци, отиваме на Олимпиада и пребиваме всички. Нека не го товарим с нереалистични упования. Стига с тази дъвка. ", съобщи Константинов при завръщането си на родна земя, откакто изведе Локомотив (Новосибирск) до бронза в Русия.

" Този орден ми е най-трудният, тъй като имахме доста проблеми през сезона - 6 интервенции и 2 счупени ръце. Стари контузии, кръстове, колена - обезценка много години при някои състезатели. При счупените ръце са пръсти. В националния тим извикаха играча, там се получи на лагер и не игра съвсем 3 месеца и половина, до момента в който се възвърне. Аз им споделих, че тази година не съм бил треньор, а шеф на болница! "

" Имам още една година контракт и ще си го извърша, в случай че няма форсмажорни условия. То постоянно е двустранно, а не едностранно желанието. ", сподели треньорът.
 Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) още веднъж до орден в Русия Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) още веднъж до орден в Русия
По станала към този момент отрицателна традиция селекционерът е срещнал следващ отвод на част от националите да играят за България в някои от шампионатите през лятото.

" Не е ясно с какъв състав ще отидем в Италия. Някои не желаят да играят в Лигата на нациите, както нормално. Аз съм водил диалози с всички на тази тематика. Очедино е, че не всички възприемат националния тим като нещо, което не е пожелателно, а наложително. От през днешния ден за на следващия ден няма по какъв начин да стане. В последна сметка, в случай че един играч не желае да играе, и да го накараш на мощ - няма да е по-различен. Ще се съобразим с желанието на някои. "
 Казийски, Салпаров и Братоеви в разширения състав за Лигата на нациите Казийски, Салпаров и Братоеви в разширения състав за Лигата на нациите
" Това е един от главните проблеми на националния тим в последните години - постоянно има трима, които желаят и четирима, които не желаят. На идната година тези, които не са желали - желаят, и противоположното. И по този начин в никакъв случай не се събират, като е дребен изборът. Не ми харесва, само че това не е въпрос на треньорски решения. Федерацията би трябвало да наложи правила, които да се съблюдават от всички. ", разяснява Константинов.

btvsport.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР