Завръщане в реалността - в ботевградското село Врачеш бъчварите още

...
Завръщане в реалността - в ботевградското село Врачеш бъчварите още
Коментари Харесай

Завръщане в реалността - трудът, тъгите и надеждите след празниците в с. Врачеш

Завръщане в действителността - в ботевградското село Врачеш бъчварите още не са успокоили пристрастеностите след празниците. Едни ги държи махмурлукът, други са се хванали на работа

Христо Езекиев е фамозният занаятчия на бъчви от с. Врачеш. През зимните празници най-добре му е, когато работи. Има остарял поминък, само че е влезнал в новото време. Изпраща бурета и по пощальон.

" Без работа не мога. Днес мога два часа да троша неща, само че би трябвало работа. Да лежиш и след два-три, пет-шест дни не можеш да се възстановиш ", споделя Христо.

Във Врачеш остаряло и ново време още се сблъскват. Доскоро селото не спирало да подвига протести, защото не знаели за какво във века на технологиите на тях все им гасне токът. Сега със боязън чакат новите сметки.

" От 10-15 дни е почти обикновено, само че преди Нова година, три пъти го гасиха - гасят за малко и след това отново го включват. Отиват и фризери, и тв приемници, доста работи ", споделя Петко Стаменов.

Той е бил миньор. в този момент се радва на слънцето. Из селото хората са наизлезли преди да се върне зимата.

" Най-важното е да има здраве. Пари, къщи, коли, всичко на назад във времето, само че човек да е здрав ", безапелационен е Петко.

Вижте повече в репортажа на Катя Тодорова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР