Заводите на Volkswagen в Цвикау и Дрезден няма да произведат

...
Заводите на Volkswagen в Цвикау и Дрезден няма да произведат
Коментари Харесай

Volkswagen спря производството на електромобили

Заводите на Volkswagen в Цвикау и Дрезден няма да произведат нито едно електрическо транспортно средство тази седмица. Причината за това е неналичието на чипове, а информацията е на automobilwoche.de.

Недостигът на полупроводници през днешния ден е една от най-наболелите и остри тематики в международната автомобилна промишленост. Достатъчно е единствено да погледнем проблемите, които тази рецесия дърпа зад тила си, и излиза наяве, че за производителите от време на време има ужасни последствия.

А Volkswagen е може би най-тежко обиден, защото управлението беше насила да спре производството на електрическите автомобили си тази седмица. Новата поръчка визира двата завода в Саксония, само че това е задоволително, с цел да удари бизнеса, защото VAG ще пропусне да създаде пет хиляди електрически автомобила Volkswagen ID.3, ID.4, Audi Q4 e-tron, Q4 e-tron Sportback и Cupra Born.

Интересното е, че това е първият път, когато саксонските заводи страдат от дефицит, защото концернът пренасочи по-голямата част от чиповете към електрическите коли, които се произвеждаха там. И това се правеше постоянно в ущърб на главното произвеждане на коли с ДВГ във Волфсбург.

В допълнение, заслужава да се означи, че VAG също трябваше да затвори завода си за мотори с вътрешно горене в Кемниц. Имайте поради, че с изключение на Volkswagen, европейският клон на Ford също изпитва съществени проблеми. Три от четирите заводи на компанията в района сега или са затворени, или са понижили фрапантно индустриалните равнища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР