Заводът за санитарна керамика и арматура в Севлиево - Идеал

...
Коментари Харесай

Собственикът на "Идеал стандарт - Видима" се отказа от сделка с Villeroy & Boch

Заводът за санитарна керамика и арматура в Севлиево - " Идеал стандарт - Видима ", остава благосъстоятелност на американски фондове, откакто договарянията за продажба на белгийската група Ideal Standard International (ISI) на немската Villeroy & Boch бяха прекъснати. Това стана ясно от къси известия на двете компании. Преговорите, които щяха да доведат до основаването на индустриална група с оборот от над 1.5 милиарда евро, започнаха преди повече от година, само че до договорка по този начин и не се стигна.
Поотделно
В известието на ISI се показва, че съветът на шефовете на групата е прекратил договарянията с Volleroy & Boch " по отношение на евентуални бизнес благоприятни условия ", само че детайлности не се оповестяват. " Ideal Standard има мощни вероятности и ще продължи да извършва тактиката си ", споделиха от там. До момента от компанията не са дали отговор на въпросите на " Капитал " какви са аргументите за решението и дали се водят договаряния с други евентуални купувачи.

В сбито известие от Villeroy & Boch също потвърдиха, че " към този момент не са в договаряния с Ideal Standard за вероятно придобиване ". От групата показват, че ще продължат да работят за резистентен напредък, в това число посредством придобивания, и да изследват благоприятни условия, които дават отговор на задачите й.

От последния доклад на немската група излиза наяве, че договаряния за вероятно придобиване на ISI се водят още от 2019 година, въпреки че за тях се разбра след изявления в немските медии при започване на 2020 година Тогава информацията беше доказана и от ISI. От доклада на Villeroy & Boch се вижда още, че планът е бил отсрочен за неопределен срок малко по-късно поради експлоадирането на пандемията. " Ще преразгледаме икономическата обстановка откакто завърши пандемията и в сходство с това ще вземем решение за продължение на плана ", написа в доклада, който е направен предишния месец. В последна сметка обаче е решено договарянията да се прекратят.
Групите
Така белгийската ISI, дружно с българската й компания, към този момент остават благосъстоятелност на американските фондове CVC Credit Partners и Anchorage Capital. Групата има общо 17 завода и близо 9500 чиновници, а продажбите й за 2019 година са в размер на 730 млн. евро. Предприятието в Севлиево е една от главните индустриални бази на ISI и измежду най-големите компании в бранша на машините и оборудването в страната. За 2019 година " Идеал стандарт - Севлиево " регистрира 428 млн. лева доходи, а чиновниците й са над 3200 души. Преди година в завода завърши план за рационализация и автоматизация на стойност над 62 млн. лева

Villeroy & Boch е фамилна компания, основана през 1748 година, която с изключение на артикули за баня създава и домакинска керамика. Консолидираният й оборот за 2020 година е над 800 млн. евро, а заетите са към 7100 души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР