Заводът на Deutsche Giessdraht се намира в Емерих на Рейн

...
Заводът на Deutsche Giessdraht се намира в Емерих на Рейн
Коментари Харесай

Aurubis става едноличен собственик на Deutsche Giessdraht в края на юли

Заводът на Deutsche Giessdraht се намира в Емерих на Рейн и създава 240 хиляди тона медна тел годишно

© Aurubis Още по тематиката
Най-големите компании преди 10 години: Десетилетието, в което заводите пораснаха

Бизнесът на сдруженията в топ 100 е порасъл с една трета, най-видимо при индустриалните. Най-силен скок от стоте колоса на 2007 година е направил търговецът на горива " Сакса "
4 юли 2018
Най-динамичните: Шампиони са горива, метали и произвеждане

Бизнесът на най-бързо растящите 50 компании се форсира приблизително с 47% през 2017 година
4 юли 2018
" Аурубис България " усилва производството през последните шест месеца

Заводът в Пирдоп е преработил 9% повече концентрат
15 май 2018
" Аурубис " стартира екологични планове за над 10 млн. евро

До края на годината компанията ще завърши капиталовата си стратегия за 180 млн. евро
15 апр 2018 Германската група Aurubis, която има медодобивния цех в Пирдоп, ще стане едноличен притежател на производителя на медна тел Deutsche Giessdraht. Разрешение за това беше обещано от федералното антитръстово ведомство (Bundeskartellamt) в края на предходната седмица. Aurubis, която сега държи 60% от смесеното дружество, ще придобие и останалите 40% от колегата си Codelco Kupferhandel. Договор за това беше подписан при започване на тази година, като договорката ще бъде завършена на 31 юли, споделиха от групата. Цената не се оповестява.

Новата тактика

Deutsche Giessdraht е основана преди 40 години като смесено дружество сред Aurubis и Codelco Kupferhandel, която е благосъстоятелност на най-големия производител на мед в света - чилийската Codelco. Предприятието се намира в Емерих на Рейн и създава 240 хиляди тона медна тел годишно, а заетите са към 110 души.

Пълното придобиване на сдружението е част от стратегическото преориентиране на Aurubis и е в синхрон с желанието й да бъде дейна в промишленостите на бъдещето със своите артикули, показват от групата. С тази стъпка Aurubis усилва потенциала си за произвеждане на медна тел в сходство с възходящия потенциал за произвеждане на катоди, от които тя се прави. Сделката е част от стратегическата стратегия до 2025 година, която слага фокус върху комплексната металургия и производството на голям брой спомагателни метали.

Групата в България

В България групата е притежател на " Аурубис България " - най-голямата металургична компания в страната и втора в общата ранглиста К100 на " Капитал " с общи доходи от 5.5 милиарда лева за 2017 година За предходната година сдружението регистрира и най-голямата чиста облага отвън финансовия бранш - 393.6 млн. лева

Заводът на компанията се намира в Пирдоп и се състои от четири съществени индустриални единици - металургично произвеждане, рафинерия за катодна мед, произвеждане на сярна киселина и обогатителна фабрика. На компанията се дължат 9% от износа на България, а за интервала от приватизацията на компанията през 1997 година до края на 2017 година в модернизиране на производството и запазване на околната среда са вложени 1.2 милиарда евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР