Завод за рециклиране на пластмаси да бъде построен на територията

...
Завод за рециклиране на пластмаси да бъде построен на територията
Коментари Харесай

В община Марица искат завод за рециклиране на пластмаси

Завод за преработване на пластмаси да бъде издигнат на територията на Община Марица, където са ситуирани огромна част от предприятията на „Тракия“- икономическа зона. За това упорства пред страната общинската администрация, която е в плана подготвеност. 

Общинската администрация, страната и представителите на бизнеса ще обединят старания за реализацията на плана, съобщи кметът Димитър Иванов, като акцентира, че по този начин общината ще е една от първите, която ще има сходно оборудване на територията си: 

„Ще се избере най-безопасната технология. Не можем да създадем инвестиция, която да пречи на живота и здравето на населението“.

Едва по-късно ще стане ясно какъв ще е размерът на нужните средства за построяването на предприятието за преправка на пластмаси:

„Защото и цената на строителните материали пораства, тъй че откакто бъде приключен пректът, тогава ще имаме и оценка на плана. Имаме два подобаващи разновидността. Ще преценим кой е по-добрият“.

Димитър Иванов разгласи, че се планува преработването да не включва горене, а единствено натрошаване на пластмасовите произведения, смилането им с мелници и превозване на заготовката до фабрики, където ще бъде осъществена последната фаза на преправка. Според него, построяването на сходно оборудване ще даде опция на община „Марица“ да не подвига такса „смет“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР