Завладяващи български ритми, вихрени танци, пъстри фолклорни носии и повече

...
Завладяващи български ритми, вихрени танци, пъстри фолклорни носии и повече
Коментари Харесай

Трите най-големи наши ансамбъла - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин” ще разлюлеят зала 1 на НДК

Завладяващи български ритми, вихрени танци, пъстри фолклорни носии и повече от 150 професионални танцьори, музиканти и артисти на една сцена, ще разпалят страстите на ценителите на българския фолклор на 11 март 2020 година

Спектакълът НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4 с трите най-големи професионални ансамбли у нас – отбор „ Филип Кутев “, „ Тракия “ и „ Пирин “ ще поднесат неповторимо преживяване за всички присъстващи в зала 1 на НДК следващата година.

С нова богата и разнообразна стратегия и след поредност изнесени спектакли през последните години (изигран e пред цялостни зали към този момент над 10 пъти в София, Пловдив и Варна), НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4 ще показа за първи път в София.

Трите ансамбъла - емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство, ще ни подарят още по-вълнуващо и зрелищно преживяване.

На 11 март следващата година още веднъж ще станем очевидци и ще се насладим на майсторството и професионализма на сформира съхранили традициите на българския фолклор през годините. В една единствена вечер ще се потопим в тяхната съкровищницата за повече от два часа, с цел да се заредим с неповторими страсти и позитивна сила!

Билетите за НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4 на 11 март 2020 година в зала 1 на НДК се пускат в продажба от през днешния ден (18.10.2019) в системата на Ticketportal.bg. Цената им е от 15 до 40 лева съгласно мястото в залата. Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, касата на зала “Арена Армеец”, книжарници Booktrading и бензиностанции ОМВ в цялата страна.

Насладете се и онлайн на специфичното издание на НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4!



Ето и повече информация за всеки от участниците:

Ансамбъл “Филип Кутев”

Националният фолклорен отбор “Филип Кутев” е основан през 1951 година от популярния български композитор Филип Кутев, чието име носи през днешния ден. Мисията на Ансамбъла е да запази, възроди и преведе във времето голямото разнообразие на обичайния български фолклор, представяйки го посредством достоверни, обработени или съчинени въз основата на фолклора - песни, танци, инструментални пиеси, обреди и традиции. С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев и танците на Маргарита Дикова, се основава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли освен в България, само че и по света. От основаването си до през днешния ден отбор “Филип Кутев” е изнесъл повече от 7000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка.

Ансамбъл “Тракия”

Фолклорен отбор " Тракия " – гр.Пловдив е основан през 1974г. от именития проф. Кирил Дженев. Спектаклите на отбор " Тракия " показват по несравним метод голямото фолклорно благосъстояние на България от всички етнографски области, с което покоряват сърцата на публиката към този момент повече от 40 години и в над 50 страни по света. Съществен принос за този незагиващ заряд и младежко лъчение на ансамбъла постоянно са имали и изпълнителите, които са сегашни студенти или към този момент приключили експерти от Академията за музикално и танцово изкуство в града.

Ансамбъл “Пирин”

Ансамбъл “Пирин” е един от най-известните български фолклорни ансамбли, посланици на българското национално изкуство по света. Създаден през 1954 година, от своето битие до през днешния ден, отбор ”Пирин” е изнесъл над 7000 концерта пред повече от 6 милиона фенове и слушатели у нас и в над 60 страни по света. В своята креативна биография и репертоар отбор ”Пирин” има над 400 заглавия от песни, оркестрови пиеси, музика за хор, солисти и танцови постановки. Множество записи на ансамбъла се пазят в златните фондове на БНР, Българска национална телевизия, Радио Благоевград и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР