Зависимост от любимия, зависимост от родителите, както и от мнението

...
Зависимост от любимия, зависимост от родителите, както и от мнението
Коментари Харесай

Как да се избавите от зависимостите?

Зависимост от обичания, взаимозависимост от родителите, както и от мнението на близките


Какво би трябвало да извършите, с цел да се избавите от тях?

Следвайте препоръките и последователно ще се избавите от зависимостите и ще можете да действате с цялостна отговорност като възрастен човек, като създател на своя живот.

Да се научим да приказваме напряко, да желаеме намерено и да задоволяваме потребностите си. Никой не е телепат и не може да се досети за нашите стремежи. Преките и спокойни молби са път към автономия и самостоятелност.

Да се научим да усещаме своите потребности и да показваме възприятията си. Най-често човек крие възприятията и мислите си, когато пораства в дисфункционално семейство. Той е теоретичен „ да не демонстрира мръсното долни дрехи “, заповядано му е да престане да усеща болежка и позор, яд и отчаяние. Но „ изключвайки “ неприятните усеща, човек престава да усеща и положителните, да се радва, възхищава, да получава задоволство и наслаждение. За да си върнем чувствителността, би трябвало да преживеем още веднъж някои моменти от своето детство, които са се случили не по този начин, както би ни се желало.

Да обикнем своето „ вътрешно дете “. Да си върнем способността да обичаме и да почитаме себе си, да се гордеем с достиженията си, да ценим напъните си, да се хвалим за триумфите си.

Да се научим да дефинираме и пазиме психическите си граници. Нашето тяло, нашите усеща, мисли и дейности са наша персонална територия. Систематичното нарушение на психическите, а още повече на физическите граници е една от главните аргументи за пораждане на зависимости в връзките.

Да се научим да сътворяваме близки връзки. Страхът от тях е боязън, че други ще ни ръководят, наскърбяват, подчиняват, потискат.

Да създадем живота си фактически собствен. Да стартираме с реализирането на малко, само че заветно предпочитание.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР