Завишен е интересът към ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдивска област,

...
Завишен е интересът към ваксинацията срещу COVID-19 в Пловдивска област,
Коментари Харесай

Завишен интерес към ваксинацията с бустерни дози в Пловдивско

" Завишен е ползата към имунизацията против COVID-19 в Пловдивска област, само че е най-вече от страна на хората, които желаят да си създадат втора бустерна доза " . Това заяви за доктор Милена Панайотова, шеф на отдел " Надзор на заразните заболявания " към Регионалната здравна ревизия (РЗИ).

" Прилагането ѝ е позволено от 27 юни и от този момент досега на територията на региона са сложени 979 четвърти дози, 456 трети дози, единствено 104 първи дози и 112 втори дози, уточни Панайотова. 

Интересът е от възрастни хора, на които към този момент е разрешено да създадат четвърта доза. Въобще не може да се приказва за интерес към имунизацията, тъй като са извънредно малко тези, които идват за първична имунизация, посочи докторът.

В имунизационния кабинет на РЗИ са сложени 78 ваксини, за информация, на 21 юни са били сложени 14 ваксини, сподели Панайотова. По думите й в РЗИ все още работи един имунизационен кабинет, където натовареността е най-вече заран.

" Според мен ползата е краткотраен и откакто хората се реимунизират ще стихне ", сподели Йорданова. И добави, че в случай че въпреки всичко има огромен напор, са подготвени да отворят и втори кабинет. 

По данни от Единния информативен портал в Пловдивска област 200 172 лица са със приключен имунизационен курс. " Случаите се усилват, само че хубавото при този вид на вируса е, че протича по-леко и по-рядко се постанова на хората да бъдат приети в болница ", разяснява Панайотова влизането на Пловдивска област в жълтата зона за разпространяване на COVID-19.

Данните от Единния информативен портал сочат, че новорегистрираните заболели за последното денонощие в региона са 138, а заболеваемостта за 14 дни е 105 на 100 000 население.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР