Завинаги ще остане в съзнанието ми природното бедствието в Каравелово

...
Завинаги ще остане в съзнанието ми природното бедствието в Каравелово
Коментари Харесай

Инсп. Бришимов за бедствието в Карлово: Беше живот срещу живот

Завинаги ще остане в съзнанието ми естественото бедствието в Каравелово и Богдан,  наводнението там, заради неговата огромна повърхност и повсеместност. Това сподели в изявление за Агенция " Фокус " гл. инсп. Димитър Бришимов, тегел на избавителния отряд към Пожарната в Пловдив.

" Бедствие, което се случва доста рядко, при което проливен дъжд завлече земни маси, дървесина и други и унищожи на половина две села. То сложи на съществено тестване нашите благоприятни условия и доста надвиши потенциала на пожарните служби. За благополучие имаше доста добра организация между локални управляващи, военни формирования и доброволци, и успяхме да не допуснем нито една жертва, с което се гордея. Досега злополучие от подобен мащаб и без жертви не сме имали. Това, съгласно мен, се дължи точно на положителното взаимодействие между структурите, положителната подготовка на нашите чиновници, на армията и на всички “, сподели Бришимов.

Той описа още, че това не е нещо, което се случва всеки ден. " Динамиката на самото злополучие се променяше във времето. То не се случи изведнъж и да отмине, а след това ние да се оправяме с вредите. Обстановката непрестанно се усложняваше, пристигаха нови и нови талази. Наистина, с помощта на отзивчивостта на хората имаше доста искащи да се включат, само че беше рисково да се вкарват безсистемно сили и средства. Трябваше софтуерно време, с цел да организираме тези хора, да ги защитим. И може би доброволците в действителност бяха потребни в идващия стадий, при възстановяването на вредите от бедствието. За самото злополучие се изискваха високи технологии и високо квалифицирани фрагменти, с цел да не се позволен жертви. Знаете, че се употребиха хеликоптери и екипажи. Дори за тях беше чрезвичайна тази интервенция. Не са я упражнявали тъкмо при такива условия. Не са я упражнявали с цивилни жители. Допълнително усложнява ситуацията и реакцията на самия човек, който избавят. Тя е доста друга от една нормална обстановка. Тези, които управляваха операцията се притесняваха да не допуснем неточност, с която да дадем жертви “, описа още контрольор Бришимов.

" Имаше доста обстановки, при които хората бяха избавени на косъм. Рискът беше стихотворец оптимално рационално, даже от време на време и не напълно рационално. Имаше неща, които не са тренирани, не са правени до момента в никакъв случай, с цел да се спасят хората. Бяха поети такива опасности, само че си заслужаваше, тъй като отсреща стоят човешки животи. Много пъти беше живот против живот, единствено и единствено да бъде избавен човек. И отново споделям гордея се с това, че с помощта на общите старания на всички и тяхната подготвеност, и натренираност, ние не допуснахме човешки жертви “, добави основен контрольор Димитър Бришимов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР