Завинаги от този свят си отиде големият щангист на България

...
Завинаги от този свят си отиде големият щангист на България
Коментари Харесай

Почина световният шампион в щангите Величко Чолаков

Завинаги от този свят си отиде огромният щангист на България Величко Чолаков, прочут с прозвището си Железният. Той е умрял към 10:30 ч., откакто му прилошало.

Трагичната вест бе доказана от Центъра за незабавна здравна помощ в Смолян. Сигналът при тях е получен към 10:20 часа, като се съобщавало за здравословни проблеми. След към четири минути екипът бил там, само че за жалост Чолаков умрял.



Предполага се, че е получил емболия, само че аргументите за гибелта ще бъдат открити дефинитивно след аутопсия. Чолаков е имал проблеми със сърцето, за което се е лекувал.

Величко Чолаков е роден на 12 януари 1982 година в Смолян.


Участва на олимпийските игри в Атина през 2004 година и печели бронзов орден в категория над 105 кг. Той е единственият български щангист с орден от олимпийски игри в най-тежката категория.

В същата категория става международен първенец във Ванкувър и европейски първенец в Украйна. През януари 2006 година е поканен от Арнолд Шварценегер да взе участие в шампионата „ Арнолд Класик " в Съединени американски щати. Почетен жител на Смолян и община Неделино, женен с две деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР