Заведенията за хранене, кафенета и нощни клубове в Гърция от

...
Заведенията за хранене, кафенета и нощни клубове в Гърция от
Коментари Харесай

Заведенията в Гърция без музика и с ограничено работно време


Заведенията за хранене, кафенета и нощни клубове в Гърция от на следващия ден ще работят до среднощ, без музика, без правостоящи и до шест души на маса, а за новогодишната нощ единствената разлика е удълженото работно време до 2:00 часа през нощта, написа БГНЕС.

Поради рекордния брой нови болести новите ограничения, оповестени предходната седмица, вместо в понеделник, 3 януари, влизат в действие от на следващия ден сутринта, четири дни по-рано.

Гръцкият здравен министър Танос Плеврис изясни, че единствената отстъпка е за 31 декември, когато работното време ще е до 2:00 часа през нощта, само че ще важат същите ограничения, т.е. новогодишната нощ ще е без музика и единствено със седящи.

Други ограничения, които ще бъдат въведени от на следващия ден, включват: ограничение на броя на феновете на спортни мачове до 10 % от потенциала или до 1000 души, до 50 % от чиновниците в държавния и частния бранш ще работят от у дома и маската с висока отбрана KN95, като се изключи супермаркетите и градския превоз, където към този момент е наложителна от петък, от на следващия ден ще е наложителна за чиновниците в бранша за публично хранене.

Плеврис, обявявайки ограниченията, уточни, че страната към този момент е доминирана от разновидността Омикрон, до момента в който приетите в болница са инфектирани с разновидността Делта и тази разновидност сега оказва напън върху здравната система. Има съглашение с частни клиники за обезпечаване на кревати и личен състав.

Подробности за новите ограничения, каквато е практиката в Гърция, ще бъдат разяснени в министерското решение, което се чака да бъде оповестено в Държавен вестник по-късно денем.

Вчера в Гърция бяха регистрирани рекордните 21 657 новозаразени, което е най-високият брой дневни случаи на Covid-19 от началото на пандемията, а съгласно известията през днешния ден се чака този брой да е още по-голям.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР