Заведенията в страната не са получили третия транш от ковид

...
Заведенията в страната не са получили третия транш от ковид
Коментари Харесай

Ресторантьори се оплакват, че не получават ковид помощи

Заведенията в страната не са получили третия транш от коронавирус помощите. В същото време нямат противоположна връзка от служебното държавно управление за случаващото се. За това се оплакаха от сектора в ефира на Нова телевизия

Неизплатените средства са за поддръжка за оборотен капитал поради коронакризата – така наречен 20% за ресторантьорския отрасъл за интервала, когато той не работеше поради заповед на здравния министър.

" Дадоха ни пари за част от ноември до март, беше включен и април месец за нощните заведения. Това, което не се заплаща или се забавя, е за дневните заведения за март и за нощните заведения за април ", посочи ръководителят на Сдружението на заведенията в България (СЗБ) Емил Коларов. Той дефинира като „ малоумни” заповедите на предходния здравен министър проф. Костадин Ангелов, тъй като техните бизнеси били „ единствените затворени” по това време и още веднъж настоя да им се платят обезщетенията за това.

По думите му ресторантьорите нямали противоположна връзка, даже за молби за интервала ноември 2020 – януари 2021 година. „ Подкрепата, която чакахме, е скъпа, в случай че пристигна навреме”, заключи той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР