Заведенията не работят не по медицински, а по политически причини.

...
Заведенията не работят не по медицински, а по политически причини.
Коментари Харесай

Коларов: Заведенията не работят по политически причини, заради европейските средства

Заведенията не работят не по медицински, а по политически аргументи. Всичко е поради европейските средства за отплата, съобщи ръководителят на Сдружението на заведенията у нас Емил Коларов.
„ Вече е очеизвадно за всички, че казусът с това, че нашите обекти не са отворени не е медицински, той е стопански и политически. Ако беше медицински нямаше да бъдат отворени заведенията за хранене на хотелите, които работят по безусловно същия метод, по който работеха заведенията отвън хотелите преди да ги затворят “, изясни той по bTV.

„ Проблемът сега е, че за нашия отрасъл има отпуснати европейски средства за отплата и за помощ на личния състав, като те не могат да бъдат употребени за огромни обекти.Управляващите избират ние да сме изкупителната жертва “, разяснява Коларов.

Той посочи, че помощта, която се дава, е по европейски стратегии. Тя не идва от бюджета на страната. Той обърна внимание, че не е правилно изказванието, че някой работи, с цел да може ресторантьорите, оставайки си у дома, да получават пари.

„ Не е правилно и това, че сътрудниците в сектора са взели 720 лв.. Друга лъжа е, че при ресторантьорите минималната заплата е 720 лв.. Минималната заплата в нашия отрасъл предходната година стана 800 лв. “, уточни той.

Разцепвали се сега заведенията от доставки за у дома. Според Коларов това въобще не било правилно.

„ Това са безспорни легенди, има голям спад и в този бранш, касаещ доставката на храна по домовете “, безапелационен бе той и предизвести, че при положение заведенията не отворят на 1-ви март, както им е дадено, ще упорстват и за обезщетения за цялото време, през което няма да работят.

Председателят на Сдружението на заведенията показа, че има информация, че хора от щаба и управляващите посещават незаконно заведенията за хранене, само че не била на 100% достоверна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР