Заведението на Галена в Арбанаси шокира гражданите на Велико Търново,

...
Заведението на Галена в Арбанаси шокира гражданите на Велико Търново,
Коментари Харесай

Кувертът за Галена почти колкото една минимална пенсия

Заведението на Галена в Арбанаси шокира жителите на Велико Търново, като разгласи куверт от 300 лв. за вечерта на 22 март.

В сумата, която съставлява 1/3 от минималната работна заплата за страната, не влиза същинска вечеря, както и алкохол. Гвоздеят обаче е събирането на трима от най-вървежните попфолк изпълнителни – Азис, Галена, която е господарка на атракциона и Меди. От новата 2024 година хонорарите на огромните звезди в чалгата са повишени. Сред първенците е и Галена, която към този момент прибира по 12 бона за присъединяване. Превърналият се във фолк сензация за последните две години Меди пък пее против 10 бона, тъй че кувертът за вечерта отива главно за заплащане на артистите.

Иначе менюто е повече от постно-салата, коктейлни хапки и брускети, 30 грама ядки и 50 грама български мезета и сирена. Включена е единствено вода, освен това едвам 400 грама. Въпреки скъпия куверт ползата към офертата е огромен. От заведението оповестиха още, че съвсем всички места за празника са резервирани и остават последни свободни бройки. Въпреки това доста поданици на остарялата столица не пестят рецензии към цената, написа HotNews.

" Браво, минималната пенсия на един трудоустроен човек е 400, а кувертът 300! ", " Това куверт за Нова година ли е? ", чудят се търновци. 22 март е празник на Велико Търново. Той се свързва с успеха на цар Иван Асен ІІ над епирския диктатор Теодор Комнин в борбата при Клокотница на 22 март 1230 година, както и с деня на Св. Четиридесет мъченици. Първите сведения за честването на 22 март като празник на Велико Търново се срещат още през 1879 година Тогава се организира празник на търновското поданство в храма “Св. Четиридесет мъченици ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР