Заведение в училищен двор. Близо 17 години ръководството на 7

...
Заведение в училищен двор. Близо 17 години ръководството на 7
Коментари Харесай

Заведение в училищен двор, 17 години се водят съдебни дела

Заведение в учебен двор. Близо 17 години управлението на 7 СОУ " Св. Седмочисленици " в София води правосъдни каузи по случая. Учителите считат, че това е неуместно и територията принадлежи на учебното заведение, заяви Нова телевизия.

" Това е частна благосъстоятелност. Засега това е единствено желание. Засега нямаме информация да са изпълнени всички условия на закона, с цел да се строи. Мястото е рисково за учениците, тъй като има строителни материали, които пречат в часовете по спорт. Преди имаше една остаряла ограда, която беше направена от притежателите на заведението, с цел да заградят частния си парцел. Започнахме процедура по определяне на това дали е законно строителството. Тя мина през тежки и дължи обжалвания. Заповедта беше доказана и съборихме оградата. Явно сега обаче хората още веднъж желаят да заградят своя парцел ", сподели в ефира на " Здравей, България " шефът на Дирекция " Общински строителен надзор " Влади Калинов. Той добави, че постройката на учебното заведение е монумент на културата.

" Притеснени сме, че заведението стана част от двора. Хората желаят да си оградят терена. Не е редно да има механа в двор на учебно заведение. Това не е магазин за книги или даже за облекла, а механа ", сподели зам.-директорът на СУ " Св. Седмочисленици ", София Атанас Ненов.

Учителят по физическа просвета и спорт Калин Ладов съобщи, че децата не влизат в частта на заведението по време на образователните часове по физическо, защото не е обезопасена и има заплаха от контузии.

От управлението на учебното заведение обявиха, че ще подхващат дейности за оборване на констативния акт и ще си търсят правата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР