Заведение на улица „Тракия” в Пловдив отнесе глоба от 1000

...
Заведение на улица „Тракия” в Пловдив отнесе глоба от 1000
Коментари Харесай

Глобиха кафе-аперитив, рекламирал се като бар

Заведение на улица „ Тракия” в Пловдив отнесе санкция от 1000 лв., тъй като на входа му имало рекламна табела „ Кафе-бар”, а вътре се сервирала храна и всъщност то било кафе-аперитив. Това е преценено от Комисията за отбрана на потребителите като нелоялна комерсиална процедура, за която на притежателя е наложена санкция от 1500 лева Той обжалвал и Пловдивският областен съд е понижил глобата на 1000 лева, само че е отказал да я отхвърли, тъй като табелата фактически предоставяла подвеждаща информация. Фирмата има алтернатива да апелира пред Административния съд.

Проверката от Комисията за отбрана на потребителите е осъществена на 7 октомври м. година Инспекторите видели подвеждащия надпис и установили, че разрешението за действие на обекта е за кафе-аперитив. Заради това разминаване е написано наказателното разпореждане, атакувано в съда.

В хода на делото са разпитани очевидци, които обяснили, че когато са влизали в заведението, се учудвали, че там се предлага и храна, тъй като очаквали да се сервират главно питиета. Това удостоверява, че става дума за подвеждаща реклама. Нарушението обаче е първо за въпросното заведение, по тази причина глобата е редуцирана до законовия най-малко. Междувременно неверната табела била заменена с вярна по наличие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР