Завършването на интерконтектора с Гърция е приоритет на служебното правителство

...
Завършването на интерконтектора с Гърция е приоритет на служебното правителство
Коментари Харесай

Алексиев за интерконектора с Гърция: Не открихме газ, а неприключили строителни работи

Завършването на интерконтектора с Гърция е приоритет на служебното държавно управление и на спешния щаб. Това съобщи пред публицисти служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев. " Цялата страна е мобилизирана и ще помогне на строителя да завърши този обект ", сподели още Алексиев и добави, че ще бъдат положени старания връзката да бъде приключена до началото на отоплителния сезон. 

" Остава още един проблем и той е обвързван със скадата, която ръководи целия интерконектор. Без привършване на скадата, няма по какъв начин да работи интеконекторът " , уточни Алексиев. 

" Ние газ през днешния ден не открихме в интерконектора, открихме единствено неприключили строителни работи , само че вършим всичко допустимо в най-бързи и ускорени периоди всичко това да бъде реалност ", сподели още той. 

На въпрос дали ще бъдат възобновени диалозите с " Газпром ", министър Алексиев уточни, че би трябвало да се работи редовно и предпочитано. 

" Първи приоритет з а нас е газовата връзка, втори приоритет е стабилизиране на " Булгаргаз " . Без значение кой ще е снабдител - в случай че " Булгаргаз " няма средства да разпрати тези доставки, въпросът за това кой е снабдител става неправилен ", сподели той. 

На брифинга пред медиите стана ясно, че Кризисният щаб работи и когато има съответни резултати и решения, те ще бъдат обявени публично. В тази връзка на следващия ден ще бъдат оповестени подготвени резултати, свързани с финансовото стабилизиране на " Булгаргаз ". 
 БГНЕС
Проверките на строителството на интерконектора с Гърция ще бъдат всеки ден. Това съобщи от своя страна служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, след осъществената ревизия на Диспечерския център, ситуиран до с. Стамболийски. 

Регионалните служби на дирекция „ Национален строителен надзор “ ( ДНСК ) ще ревизират всеки ден до каква степен е стигнало строителството, сподели министърът. 

" Държавата стартира всеки ден да ревизира обекта и цялата документи. Искаме, до момента в който строителят си довършва строителните действия, сътрудниците от ДНСК да ревизират всички документи, с цел да нямаме закъснение след това ", разяснява още министърът и сравни обекта сега с  луксозна постройка с мебели, в която, обаче, няма ток и няма достъп до нея. 

" Целим това, с цел да може когато градежът бъде подготвен, да може безусловно на идващия ден да има газ по тръбите. Хубавото е, че тръбопроводът, който беше показан като неготов, към този момент е съвсем подготвен. На първия стадий от построяването на интерконектора ще бъде влизането му в употреба, а към този момент във втория стадий ще останат отвесна планировка, пътищата и неща, които не са от директно значение по отношение на експлоатирането на обекта, тъй че този обект да може да бъде въведен в употреба в най-скоро време ", добави Шишков.

„ Може би най-проблематичното е по какъв начин ще се реализира връзката с Гърция “, сподели той.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР