Завършването на фабриката ще създаде най-малко 300 работни места След

...
Завършването на фабриката ще създаде най-малко 300 работни места След
Коментари Харесай

Крачка напред в развитието на Бургас! Кмет и инвеститор дадоха старт на завода за бронирани машини

Завършването на фабриката ще сътвори минимум 300 работни места

След експедитивната работа на Община Бургас, която в рамките единствено на няколко месеца съумя да обезпечи благоприятни условия за реализирането на инвестиция от сходен мащаб на територията на града, през днешния ден International Armored Group (IAG), водеща компания в световната отбранителна промишленост, стартира строежа на най-голямата си индустриална база за бронирани коли в света.

За реализацията на плана е планувана първична инвестиция 20 млн. лева от страна на IAG, a Община Бургас от своя страна ще финансира действия по създаване на техническа и довеждаща инфраструктура. Подготовката на плана започна още при започване на 2022 година. Новият цех ще бъде на повърхност от 150 000 кв. м. Теренът се намира в местността „ Синджирли кладенец “ ( наоколо до 9-ти км път Е773, против " Джъмбо " ).  

Завършването на фабриката ще сътвори минимум 300 работни места, като за първи път български експерти ще имат опция да създават бронирани машини по международен НАТО стандарт на територията на България.

Сред формалните посетители на събитието бяха кметът на Община Бургас Димитър Николов, Изпълнителният шеф на Българска организация за вложенията Богдан Богданов, изпълнителният шеф на Национална компания Индустриални зони Антоанета Барес, ръководителят на ОБС Бургас проф. Севдалина Турманова, шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Бургас старши комисар Калоян Калоянов, основни представители на новаторския бизнес на отбранителната промишленост от България, ОАЕ, Турция, Съединени американски щати, представители на локалната и национална власт, бизнеса и други

Събитието бе намерено от притежателя на международния производител IAG – доктор Антон Стефов.



Собственикът на IAG разгласи, че в базата в Бургас ще създават цялата гама произведения на компанията, в това число най-новата бронирана машина на пехотата „ РИЛА 4х4 “. „ Изграждането на този цех би трябвало да стане в България, тъй като, в случай че това не се извърши, ние като страна сме обречени на доста по-големи разноски по-късно, с цел да поддържаме тези коли. Народът е споделил, в случай че не храниш своя войска, би трябвало да храниш армията на някой различен “. Мисля, че това не е в полза на никого и ние като българи не би трябвало да го позволяваме. Трябва да си свършим работата сами. Трябва да имаме своя войска, своя организация, свои компании, свои предприятия, които да могат да ремонтират военна техника в случаи на нужда “, съобщи  д-р Антон Стефов.

Кметът на Бургас Димитър Николов поздрави вложителя. „ С финансовата поддръжка на Българска организация за вложения, Министерството на стопанската система и средства от Община Бургас ние ще развием инфраструктурата, която ще даде благоприятни условия за реализирането на други сходни вложения в тази част на града. Това е извънредно значимо стратегически за Бургас. Ние започнахме от нулата, тъй като това бяха земи с безусловно безреден статут и беше нужна много комплицирана преписка сред институциите, с цел да достигнем до днешната първа копка. А това са благоприятни условия за нови работни места и нови вложения за града ни “, разяснява Димитър Николов.



Директорът на Българска организация за вложения Богдан Богданов връчи на Антон Стефов от името на служебния министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев връчи документ „ Инвеститор клас А “ на вложителя доктор Антон Стефов.



Изпълнителният шеф на Национална компания Индустриални зони Антоанета Барес също сервира своите поздравления.



Гостите имаха опция да прегледат от близко бронирана машина на пехотата „ РИЛА 4х4 “. Военната машина е тествана на полигона в Змейово, Старозагорско. Там компанията организира наложителните тествания за качество и надеждност на създаваните от IAG  автомобили по стандартите на НАТО.

Ето по какъв начин вложителят, въодушевен от атмосферата и гостите, подкара за първи път в живота си екскаватор и разруши шампанско за триумфа на начинанието.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР