Завършил гимназия със звездна средна оценка, почти перфектни резултати от

...
Завършил гимназия със звездна средна оценка, почти перфектни резултати от
Коментари Харесай

Той беше отхвърлен от 14 колежа. Тогава Google го нае.

Завършил гимназия със звездна междинна оценка, съвсем съвършени резултати от тестванията и софтуерен стартъп, който основа, когато беше второкурсник, беше отритнат от десетки колежи, в това число държавни учебни заведения. След това си откри работа в Гугъл.

Когато Стенли Джонг, който приключва гимназия Gunn в Пало Алто, Калифорния, през 2023 година, е отритнат от 14 от 18-те колежа и университета, в които кандидатства, той и неговите съветници бяха озадачени.

Zhong беше отличен студент: имаше непретеглена междинна оценка 3,96 и резултат 1590 на SAT. Той също беше финалист в голям брой световни надпревари по компютърно шифроване и основа безвъзмезден стартъп за електронен автограф, наименуван RabbitSign.

изслушване на Комисията по образованието и работната мощ на Камарата по отношение на решенията за банкет в лицей, учредени на раса, предишния месец.

„ Той е гений в програмирането – всички споделят, че компютърните науки са бъдещето на 21-ви век “, сподели Джао.

„ Ужасяващо е колежите да подценяват този тип гений ”, добави той.

Приложение на Гугъл

Общо четири учебни заведения предложиха банкет в Zhong, в това число Университета на Тексас в Остин.

Нито едно, което да се въргаля отчаян, Zhong взема решение да се дипломира в UT Austin. Той също кандидатства за софтуерен инженер, който стартира работа в Гугъл „ като лунна фотография “, сподели той.

„ Реших да отида и на работа на цялостен работен ден, с цел да видя какво ще се случи. Реших, че в най-лошия случай аз щях да придобия опит с изявленията и да видя какъв е процесът и може би щях да имам шанс “, сподели Zhong.

Той го направи.

По-рано този месец 18-годишният Zhong стартира работа като инженер по разработка на програмен продукт в Гугъл, роля, която не изисква висше обучение.

Гугъл има доста длъжности, за които „ равностоен на практика опит “ се брои вместо тапия от лицей, и други, които нямат никакви условия за степен. Zhong не разкрива какъв брой заплаща работата.

Планира ли да посещава лицей?

Колежът към момента е на масата за Zhong, само че не по-рано от 2024 година

„ Много съм късметлия, че имам тази опция и сега ще се придържам към нея най-малко една година. Оттам нататък ще си помисля, „ Давам ли добър принос и правя ли добра работа? “ Ако казусът е подобен, ще остана, до момента в който не се усещам, че съм или че в действителност пропущам доста, като не отида в лицей “, сподели Джонг.

Той сподели, че е само- преподавал е програмист, само че към момента вижда стойност във висшето обучение.

„ В компютърните науки, от чисто просветителна позиция, доста от това, което преподават в колежите, може да се откри и онлайн, в случай че желаете да го научите. Повечето от моите знания по компютърни науки са от търсене на неща, четене на публикации, сходни неща, " сподели Джонг. „ Но има и обществен и мрежов аспект в колежа. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР