Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол.От

...
Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол.От
Коментари Харесай

След потопа: пуснаха моста между Царево и Ахтопол

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол.

От 14:00 часа през днешния ден пътят  Царево - Ахтопол - Резово, в сектора на моста над река Изгревско дере, е отворен за придвижване за всички моторни транспортни средства, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), предава Българска телеграфна агенция.

Целта на АПИ беше той да бъде подготвен преди началото на дейния летен сезон. По трасето минава целият трафик към Южното Черноморие и е съществена пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово.

Строително-монтажните работи са приключени. Поставени са ограничаващите системи за пътища, хоризонталната маркировка и пътните знаци. В момента разрешената скорост за прекосяване през трасето е до 50 км/ч. След издаване на Разрешение за прилагане на сектора скоростта ще бъде изменена на до 90 км/ч. Процедурата по издаване на документа ще приключи преди началото на дейния летен сезон.

Обектът е признат от междуведомствена комисия, назначена със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", включваща представители на Областно пътно ръководство - Бургас, ОД на Министерство на вътрешните работи - Бургас, на строителя и консултанта.

Новото оборудване е построено по най-съвременни технологии, които покачват в пъти неговата резистентност, акцентират от пътната организация. Излети са стоманобетонни водачи с дължина сред 17 и 25 м в другите елементи на структурата, които навлизат в здрава канара и не разрешават подкопаване на основите му при повишение равнището на реката.

Предстои премахването на краткотрайния път-брод, по който досега се извършваше прекосяването на моторни транспортни средства.

От АПИ напомнят, че наводненията от превалявания при започване на септември 2023 година компрометираха остарелия мост при Царево, част от републиканската пътна мрежа и е построен през 90-те години на 20-и век. Агенция " Пътна инфраструктура " предприе незабавни ограничения за унищожаване на авариралото оборудване, и построяването на краткотраен път-брод, по който да минават в двете посоки всички типове транспортни средства.

В оптимално къс период бяха извършени процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на планиране, строителство и строителен контрол на новото оборудване. Изготвен бе механически план, направени бяха всички нужни геоложки и хидроложки изследвания, както и изискваните по закон съгласувателни процедури.

На 5 септември предходната година някогашният министър на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков активизира звената на Областно пътно ръководство - Бургас и " ВиК " ЕАД Бургас да се включат в отстраняването на последствията от наводненията на територията на Община Царево. Кабинетът " Денков " разгласи 8 септември за Ден на народен печал в памет на жертвите, починали при наводненията в Царево. Двама мъже и две дами изгубиха живота си в бедствието.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР