Завърши Срещата на върха на НАТО в Брюксел, на която

...
Завърши Срещата на върха на НАТО в Брюксел, на която
Коментари Харесай

В Брюксел завърши Срещата на върха на НАТО

Завърши Срещата на върха на НАТО в Брюксел, на която участваха министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев. Те бяха в състава на българската делегация, водена от президента на Република България Румен Радев.

През втория ден от срещата държавните и държавни ръководители на страните-членки на НАТО организираха взаимно съвещание с президентите на Украйна и Грузия. На него бяха разисквани ограниченията на Алианса за подкрепяне на отбранителната промяна на страните, както и настоящи въпроси от региона на партньорските взаимоотношения. Беше маркирана и десетата годишнина от учредяването на Комисията НАТО - Грузия.

Форумът приключи със съвещание във формат „ Страни-участници в задачата на НАТО „ Решителна поддръжка “ в Афганистан “. Държавните и държавни ръководители разгледаха продължаващите старания, в това число финансов ангажимент на Алианса за подкрепяне на силите за сигурност на Афганистан, както и вероятностите за увеличаване на задачата с оглед реализиране на трайна непоклатимост в страната.

В рамките на срещата бе извършена специфична гала, на която бе отправена покана към Република Македония за започване на договаряния за присъединение към Алианса. Поканата стана допустима след сполучливо извършените договаряния сред Скопие и Атина за името на страната, само че значително значение за цялостния развой има и подписаният „ Договор за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР