Завърналият се от САЩ Явор Божанков се обяви срещу позицията

...
Завърналият се от САЩ Явор Божанков се обяви срещу позицията
Коментари Харесай

Явор Божанков се опълчи на групата си за Украйна, Нинова излезе и защити позицията на БСП

Завърналият се от Съединени американски щати Явор Божанков се разгласи против позицията на парламентарната си група за това дали да бъде предоставено оръжие на Украйна. Той съобщи, че застава зад даване на оръжие на Украйна. 

С ясно схващане какви последици може да има тази позиция за мен, по какъв начин може да се разчете, съм уверен в едно, желая да остане в стенограмите - ще пристигна ден, когато ще приказваме кой е бил прав. Русия е агресор няма да завоюва тази война. Дори прилежаща Македония изпрати оръжие, акцентира той. Божанков добави, че решението е значимо и алегорично и ще сложи България по пътя на своя цивилизационен избор. Той уточни още, че Русия ни е оповестила за неприятелска страна още преди да изпращаме оръжия. Това е тяхното отношение към нас, няма нищо общо нашето почитание към тях с това, че Русия е агресор. Тук делението на цивилизационен и нецивилизационен свят е същинско.

" Ще бъде лицемерно да сме част стратегиите за развиване, когато се получава пари, само че не е част когато народ е подложен на систематична експанзия, когато хора в Украйна са подложени на систематичен тормоз ", акцентира депутатът от Българска социалистическа партия. Според него доста български жители са комплицирани по тематиката. " Дори президентът Радев сподели, че Русия ще завоюва тази война. Много уеб сайтове на съветска агитация споделят същото нещо, само че девет месеца това не е е явно ", твърди Божанков.

Изказването му бе под възторжените овации на ГЕРБ. 

Стоян Таслаков от " Възраждане " съобщи с подигравка, че му прави чест, че заема радикално противоположна позиция на ПГ. Имате правото да си вържете знамето на Азов, само че се притеснявам да не ви изпратят другия път по-далеч и от кактусите, вметна той с отпратка за неналичието на социалиста през последните седмици и алибито, че е на образование в Съединени американски щати.

 Снимка: БТА

Рано или късно в Украйна ще има мир, и той ще бъде натрапен с дипломатически договаряния, съобщи след него от трибуната Корнелия Нинова. 

" Българска социалистическа партия е партия с разнообразни отзиви. Това го има във всички партии - при нас е Явор Божанков, а в " Продължаваме промяната " е Асен Василев и в това няма нищо неприятно ", отговори му водачът на левицата Корнелия Нинова.

Нинова съобщи, че позицията на Българска социалистическа партия е същата, тъй като социалистите желаят мир, който да бъде решен посредством дипломатически договаряния и разсъдък. " Питам ви, Австрия, Унгария, Швейцария, Лихтенщайн, Малта, Молдова, Ирландия - какви страни са? Те изповядват ли европейски полезности? Че те не доставят оръжия. И това го взеха решение техните национални органи. Опорката ви, че всички вършат по този начин и би трябвало, и ние да вършим - пада. Не всички вършат по този начин. Редица европейски страни споделиха " не " на доставянето на оръжия. Помагаме с филантропична помощ, одобряват бежанци, както направи България и както е обикновено да се направи, когато един народ страда ", добави ръководителят на социалистическата партия.

Тя прикани народните представители, които поддържат даването на оръжия за Украйна да спрат да повтарят като навити човечета с ключ. По думите ѝ, в случай че сме народ и страна, която мисли за своя народен интерес, би трябвало да водим този диалог по различен метод - без политически изхвърляния и оценки.

" Искам да ви запитвам нещо, 240 уважаеми народни представители, с цел да стартираме диалога всъщност. Знаете ли какво ще гласувате през днешния ден? Може ли този, който знае какво ще гласоподава - да си вдигне ръката. Горе-долу сте толкоз, знаете ли за какво? До започването на съвещанието 16 депутати от 240 са прочели в секретно деловодство какво гласоподават. Уважаеми български народе, 16 души от 240 знаят през днешния ден какво ще гласоподават. Останалите безропотно, чинно и в незнание ще натиснат копче, с което ще решат един от най-важните въпроси за България ", безапелационна е Нинова за това, че огромна част от народните представители ще гласоподават безропотно без да знаят защо тъкмо.

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР