Завърналият се на поста селекционер на Испания Луис Енрике разкри,

...
Завърналият се на поста селекционер на Испания Луис Енрике разкри,
Коментари Харесай

Енрике взел решението за раздялата с Морено

Завърналият се на поста селекционер на Испания Луис Енрике разкри, че е решил да се раздели с помощника си Роберт Морено, тъй като асистентът му желал да поеме първия отбор, преди да му разреши да се завърне отпред на „ Ла Фурия Роха “.

Енрике напусна поста през юни, с цел да прекара повече време с болната си щерка Шана, която бе диагностицирана с рак и умря по-късно през август на едвам 9-годишна възраст. Неговият дълготраен помощни треньор Морено го наследи като селекционер на испанците и оказа помощ на отбора да се класира за Евро 2020 като победител в групата си, само че претърпя високомерен завършек на късия си престой отпред на представителния отбор след разгромния триумф над Румъния с 5:0 на 18 ноември.

Морено отхвърли да даде конференция след мача, което провокира въпросителни в медийното пространство, само че още на идващия ден бе доказано, че Енрике се завръща като народен селекционер. „ Единственият човек, който е виновен за това, че Роберт Морено не е в треньорския ми щаб, съм аз “, показа Енрике на формалното си показване като ментор на Испания. „ Той пристигна в дома ми и призна, че желае да води отбора на Евро 2020, като след това би бил благополучен да бъде още веднъж мой помощник. Разбирам, че той е работил интензивно, с цел да бъде треньор и че е упорит, само че за мен това е липса на преданост. Никога не бих направил нещо сходно и не желая човек с сходни черти в щаба си “.

Морено работи дружно с Енрике за първи път в Б тима на Барселона и го последва в Рома, Селта и още веднъж в Барселона, като по-късно се причисли към треньорския щаб, когато получи работата отпред на Испания през юли 2018. „ Разбирам решението му, само че не мога да се съглася с него и му споделих в прав текст, че не желая той да бъде към този момент моят асистент. Амбицията значи да си окуражаван, само че прекомерната упоритост е минус, а не добродетел “, разяснява Енрике.

Бившият старши треньор на Барселона показа още, че не е уведомил президента на Испанската футболна федерация (РФЕФ) Луис Рубиалес по отношение на желанието си да се завърне към ролята, само че той и спортният шеф Хосе Франсиско Молина му предложили опцията да се завърне назад. „ Това не беше добра година за мен, само че желая да виждам напред и желая да се отплатя за гласуваното доверие “, приключи той. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР