Завърналият се на корта след почти година отсъствие поради тежка

...
Завърналият се на корта след почти година отсъствие поради тежка
Коментари Харесай

Рафаел Надал пропуска Australian Open

Завърналият се на корта след съвсем година неявяване заради тежка травма Рафаел Надал разгласи, че няма да играе на Australian Open. Причината е получената нова контузия, която получи в Бризбейн в четвъртфиналния мач, изгубен от австралиеца Джордан Томпсън.

Както е известно, носителят на 22 трофеи от Големия шлем не е играл от януари предходната година, когато отпадна във втория кръг точно на Откритото състезание на Австралия.

Ето какво гласи изказването на Надал:

Здравейте на всички, по време на последния ми мач в Бризбейн имах дребен проблем в мускулa, който, както знаете, ме тормози. След като дойдох в Мелбърн, имах опция да си направя ядрено-магнитен резонанс и имам микроразкъсване на мускул, не в същата част, в която имах контузия, и това е добра вест.

В момента не съм подготвен да се състезавам на най-високо равнище в петсетови мачове. Връщам се в Испания, с цел да посетя лекаря си, да се церя и да си умря. Работих доста интензивно през годината за това завръщане и както постоянно съм споменавал, задачата ми е да бъда в най-хубавата си форма след 3 месеца.

Въпреки че е тъжно за мен, че няма да мога да играя пред невероятната аудитория в Мелбърн, това не е неприятна вест и всички към момента сме положително настроени към развиването на сезона. Наистина чаках с неспокойствие да играя тук, в Австралия, и имах опцията да изиграя няколко мача, които ме направиха доста благополучен и положителен.

Благодаря на всички за поддръжката и ще се забележим скоро!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР