Завърнал се емигрант в Монтана остана без дом и живее

...
Завърнал се емигрант в Монтана остана без дом и живее
Коментари Харесай

Гурбетчия живее в колата си, къщата му в Монтана изгоряла по Коледа

Завърнал се бежанец в Монтана остана без дом и живее в колата си. Покрай Коледа къщата му се запалила и станала необитаема. Огънят тръгнал от комина, a пламъците обхванали цялата мебелировка. Огнената буря унищожила мебелите, тв приемника, хладилника и останалата бяла техника. Изгорели са и дървените кревати.
56- годишният Методи Марков е работил дълги години в цех в Чехия. Признава че припечелвал положителни пари, работодателите му били правилни и му плащали постоянно, само че всичко изхарчил. В последните години заседнал в борчове и решил да се върне в родната Монтана. Собственикът няма родственици, които да го подслонят за известно време, до момента в който си откри работа, няма и деца. Сега нощува в лек автомобил „ Пежо “.
"Съжалявам, че пропилях множеството от спестените пари и в този момент нямам средства да си поправя къщата и да стартира още веднъж. Необходими са хиляди левове за ремонт. Тази Коледа ме споходи неприятен шанс. Ще бъда признателен, в случай че ме одобряват в център за краткотрайно настаняване ", оплака се мъжът.
Междувременно той е почнал работа като водач.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР