Заустване на отпадни канализационни води в р. Девинска е предизвикало

...
Заустване на отпадни канализационни води в р. Девинска е предизвикало
Коментари Харесай

Заустване на отпадни води в р. Девинска причини измирането на риба

Заустване на отпадни канализационни води в р. Девинска е провокирало измиране на риба, оповестиха от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Смолян. Ще бъдат наложени административно-наказателни ограничения, като типът на глобата ще бъде конкретизиран след разбор на пробите от речните води, като резултатите от проучванията се чакат при започване на идната седмица.

Сигналът за плуваща умряла риба е получен през вчерашния ден на тел. 112. Екип на екоинспекцията неотложно е направил инспекция на място. Установено е, че дружество за бутилиране на минерална вода е позволило приключване в реката на отпадъчни води от индустриалната активност и с битово-фекален темперамент.

Според заключението на екоинспекторите, заустването е станало в миг на замяна на помпи, които изпомпват отпадните води към канализационната мрежа на града. Вместо в канализацията, сега на прекъсване на помпите, мръсните води се озовали в р. Девинска.

Заустването на отпадните води е прекъснато при инспекцията на екипа на Регионална инспекция за опазване на околната среда.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР