Затягат се мерките и в Северна Македония. Ето какво се

...
Затягат се мерките и в Северна Македония. Ето какво се
Коментари Харесай

Северна Македония обяви кризисна ситуация

Затягат се ограниченията и в Северна Македония. Ето какво се вкарва за идващия месец:

На днешното си съвещание държавното управление на Северна Македония реши да вкара спешна обстановка за отбрана на публичното здраве в условия на пандемия от ковид, заяви МИА.

Извънредното състояние ще трае 30 дни, считано от през днешния ден, а държавното управление ще осведоми за това президента и Народното събрание.

Правителството ще предложи на Стево Пендаровски да разпореди присъединяване на армейски чиновници за справяне с ситуацията.

Щабът към Центъра за ръководство на рецесии има за задача да стартира незабавно с създаването на проект за деяние за предварителна защита и справяне с разпространяването на COVID-19, както и да направи обзор на положението на човешките и материално-техническите запаси и да приготви проект за координирани дейности.

Правителството реши министерствата на вътрешните работи, на защитата, на опазването на здравето, армията, Центъра на ръководство на рецесии и Дирекцията за сащита и избавения да дават целия си потенциал разполагаем за справяне с спешната обстановка.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР