Затягат се мерките и в Чикаго. От новата седмица милиони

...
Затягат се мерките и в Чикаго. От новата седмица милиони
Коментари Харесай

Призовават жителите на Чикаго да не излизат от домовете си от понеделник

Затягат се ограниченията и в Чикаго. От новата седмица милиони поданици на третия по величина град в Съединени американски щати ще би трябвало да си останат по домовете.

Кметът на града прикани през днешния ден неговите 2,7 милиона поданици от понеделник да си стоят вкъщи и да излизат единствено по нужда, като ходенето на работа и учебно заведение, съобщи Франс прес, отбелязвайки, че това става в миг, когато епидемията от Ковид-19 в Съединени американски щати стартира да излиза от надзор.

Става въпрос за рекомендация, написа в Туитър кметицата на града Лори Лайтфут. "Силно целесъобразно е жителите да не посрещат никакви посетители в дома си, да анулират обичайните празненства по случай Деня на благодарността и да заобикалят пътуванията ", се споделя в послание, публикувано от градските управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Частните събирания се лимитират до най-много 10 души и това условие ще е наложително.

Щатът Илинойс, където се намира Чикаго, в сряда предложи на жителите да си стоят вкъщи "възможно най-вече през идващите три седмици ", без обаче това да е наложително.

Толкова доста приети в болница заболели с Ковид-19, колкото в този момент, в Съединени американски щати не е имало от експлоадирането на пандемията. Поради неналичието на наставления и нареждания от федералното държавно управление на Доналд Тръмп управляващите на локално ниво стартират да вкарват нови рестрикции.

От на следващия ден питейните заведения и заведенията за хранене в най-големия американски град Ню Йорк да вземем за пример ще затварят най-късно в 22 ч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР