Затягането на карантинните мерки на местно ниво и задължителното носене

...
Затягането на карантинните мерки на местно ниво и задължителното носене
Коментари Харесай

Гърция се готви да наложи задължителни маски на затворено

Затягането на карантинните ограничения на локално равнище и наложителното носене на маски във всички закрити публични пространства са измежду ограниченията, които се обмислят от гръцкото държавно управление, откакто коронавирусните инфекции не престават да се усилват в Гърция, изключително поради пътникопотока през северните ѝ сухопътни граници с други балкански страни, заяви в. " Катимерини ".
" Всички знаехме – предизвестени бяхме от нашите учени и специалисти - че отварянето на границите ще докара до непълен растеж на случаите. От друга страна всички схващат, че когато публичното опазване на здравето, медицинските протоколи и зачитането на човешкия живот са преди всичко, стопанската система и туризмът също би трябвало да оцелеят ", съобщи министърът на опазването на здравето Василис Кикилиас, съобщи БГНЕС.
" Всичко зависи от нас, от нашето самостоятелно държание, от спазването на здравните разпореждания и от това по какъв начин се оправяме с дадената обстановка ", сподели той пред телевизия " Антена " няколко часа след среща сред държавни чиновници и здравни специалисти, която беше свикана, с цел да дефинира идващите стъпки на страната за битка с пандемията.
За последното денонощие в Гърция бяха регистрирани общо 57 нови случая на инфектирани с ковид, 28 от които са свързани с идващи от чужбина жители. Броят на пациентите в интензивни отделения също се усили - до 13, само че не се оповестява за нови смъртни случаи.
Още: " Доста нови случаи на ковид в България, само че процентно съвсем няма смяна "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР