Затворят ли ни пак, край с нас! Умираме прави, няма

...
Затворят ли ни пак, край с нас! Умираме прави, няма
Коментари Харесай

Фънки: Затворят ли ни пак, край с нас! Умираме прави, няма да издържим

" Затворят ли ни отново, край с нас! Умираме прави, няма да издържим. Не знам въобще интересуват ли се от нас тези в Народното събрание. Страшно е, че хората се опасяват от ковид, само че все пак не се имунизират. А единствено това е решението на този стадий. В момента ние сме си дружно с Ванчо Несторов-Амебата, само че аз изсвирвам със Стенли и с " Черно було ". Нямаме доходи други. " Това показа най-популярният фънкар у нас - Димитър Ковачев-Фънки, във връзка на думите на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който счита, че в случай че по този начин продължим с бавната имунизация на популацията, може да се окажем на прага на ново затваряне през есента. " Всеки трети новорегистриран случай на ковид в България е на Делта вид. Спадът на случаите спря у нас, оттук насетне чакаме повишение. Много постепенно този месец и доста по-бързо през август ", сподели Кунчев.

" Аз нямам спестявания, каквото изкарвам, разходвам . Ето бях в някакъв лист с наградени с еднократно или повече пъти създатели, само че още не съм получил нищо. Трагедия е всичко, бях във втория лист, който въобще дали в миналото ще се гласоподава, Бог знае. Но у нас е по този начин - доста звук за нищо. Няма да взема никаква пенсия евентуално, нали стажът, който имах към Концертна дирекция, е изгубен ", добави още Фънки, който се опитва и в друго занятие с изключение на музиката. " Ще го играя траурен сътрудник в режисура на Елин Рахнев. Всички доста ми оказват помощ, само че е мъчно, в небрано лозе съм. Почваме на 1 септември подготовки ", изясни Ковачев, който чака и друго забавно събитие тези дни. " Коцето, моят другар, си купи египетска котка, която е от голите породи с малко козинка, чисто бяла, ще я давам име Фънкилито. На кръщенето ще се съберем старите приятели отново ", смее се Фънки, който не се тормози от събирането на доста хора на едно място, защото е имунизиран.

" Не могат да задължат всички хора да си сложат ваксина. Разбирам, че това е най-важното като сигурност, само че всеки има глава на раменете да взема решение за себе си ", счита фолкпевицата Бони, която също се тормози от възможен локдаун. Според множеството й сътрудници, в случай че хлопнат кепенците на заведенията, това ще докара до нови митинги, най-много на хората със свободни специалности.

" Не бива властта да се изненадва, в случай че това се случи. Ето аз едвам изживях тази пандемия. Група другари си взимахме неща от магазина, след това който има пари, връща, който няма - когато има. Помагахме си. Аз персонално останах без никакви участия, едвам нещата в този момент живнаха, но докога... ", показа пред " България Днес " и именитият кларинетист Иво Папазов-Ибряма. Засега той не се е ваксинирал, само че счита да го направи, защото брачната половинка му и цялата фамилия са изкарали тежко вируса. " Жена ми още се бори с следствията ", споделя Папазов и добавя: " Защо никой не приказва за фолклорните реализатори - тези, които с музиката си избавят българските обичаи и се грижат за положителното въодушевление на хората по празници в села и градове. Сега на всички тях им се постанова да работят и нещо друго, с цел да оцеляват, а главното им предопределение – музиката, да остане на назад във времето. Докога по този начин, таман живнаха нещата ", ядове се Ибряма, който сега претърпява от събор на събор.

Притеснени от ситуацията в страната са и естрадните реализатори. Голяма част от тях понижават хонорарите си през лятото, единствено и единствено да имат някакви участия. " На никого не е елементарно, не знам по какъв начин ще оцелеем, мъчно е за всички и по-трудно ще стане ", показа Христо Кидиков. Звездата на родната сцена Георги Христов също е обезпокоен от нашествието на новия вариант на ковид.

" Ситуацията в България постанова да приключа концертната си активност, за което скърбя! Ще дойдат други времена. Някога! " , написа в профила си изпълнителят на " Черно и бяло ", като не посочи дали стопира с турнето си из страната, или думите му значат, че стопира да се изявява за известно време.

Шефът на Театър " София " Ириней Константинов: Най-трудно ще е на свободните актьори, ние, държавните, ще оцелеем!



" Най-трудно възможна четвърта вълна и затваряне ще понесат свободните актьори, защото не са обезпечени и разчитат на ежедневната си " продажба ". Те ще са най-потърпевшите и по тази причина са най-несвободните хора. " Това показа шефът на Театър " София " Ириней Константинов, който продължава да е в театъра и във време на лятна отпуска. " Ние, в държавните и общинските театри, обаче някак ще продължим. Защото въпреки всичко имаме някаква осигуреност. Но каквото и да се случи въпреки всичко, театърът е оцелявал и при по-тежки обстановки и отново ще оцелее ", счита Ириней Константинов.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР