Затворът Пентънвил е „неподходящ“ и „нехуманен“ за затворници, констатира доклад

...
Затворниците са били държани в килии с размери 12 фута
Коментари Харесай

Затворниците са били държани в килии с размери 12 фута на 8 фута, често по двойки, с двуетажни легла, стол, бюро и отворена тоалетна, на сантиметри от където са яли и спали.

В доклада се казва, че „липса на поверителност сама по себе си не може да се опише като прилична или хуманна“.

Независимият мониторингов съвет (IMB) на Pentonville каза, че има проблеми с вода, отопление и вредители, поради инфраструктурата на затвора от викторианската епоха.

Откри асансьор, обслужващ отделението за уязвими затворници (VPU), който не работи, което повдигна опасения за безопасността, особено за по-възрастните затворници, които бяха принудени да се движат по тесни метални стълби.

„Авария, чакаща да се случи“

В доклада се казва: „Редовно се докладва за липса на топла вода, отопление и ниско водно налягане поради остарялата система, която не позволява килиите да бъдат изолирани, когато се извършват ремонти (често след щети, причинени от затворници).

„Имаше поне два случая, когато запушването на канализацията доведе до изригване на канализацията шахта на по-ниско ниво на земята, причинявайки изключително неприятни условия в звеното за грижи и разделяне и съседното наскоро ремонтирано крило.

„Асансьорът, който обслужва VPU, остана неработещ. Някои от по-възрастните, крехки мъже трябваше да се придвижват по тесни метални стълби, за да дишат чист въздух; Персоналът на крилото трябваше да носи някои от тях на стол, което беше невъзможно с по-големи затворници.

„Това беше риск за безопасността както за затворниците, така и за персонала и инцидент, който чакаше да се случи.“

„Неподходящо място за затворници“

Председателят на IMB Pentonville Алис Гото каза, че е „разочароващо“, че населението на затвора продължава да се увеличава въпреки подробните доказателства „за пагубния ефект, който това би имало върху затворниците“.

„За втора поредна година получихме повече обаждания от затворници на телефонната линия за помощ на IMB, отколкото всеки друг затвор в Англия и Уелс“, добави тя.

„Въпреки упоритата работа на персонала и ръководството, Пентънвил остава неподходящо място за затворници да живеят или да бъдат реабилитирани."

Прочетете повече:
Даниел Халиф се пледира за невинен за бягството от затвора
Липсата на затворнически места може да доведе до 1500 престъпниците избягват времето“

Докладът също подчертава известен успех в затвора, включително ограничаването на контрабандата и крилото за невроразнообразие.

Мониторите са направили своя доклад между 1 април 2022 г. и 31 март 2023 г. .

Говорител на затворническата служба каза: „HMP Pentonville предприе спешни действия за справяне с някои от проблемите, повдигнати в доклада.

„Това включва големи ремонти за увеличаване на капацитета и стартиране на нови програми за обучение и образование, така че затворниците да могат да се откажат от престъпността завинаги.

„Правителството също така настоява за най-голямото разширяване на местата в затворите от повече от век - предоставяйки 20 000 допълнителни пространства, включително шест нови, модерни затвори."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР