Затворникът Младен Младенов, който избяга от болницата „Свети Георги” в

...
Затворникът Младен Младенов, който избяга от болницата „Свети Георги” в
Коментари Харесай

Стана ясно колко лесно е избягал затворникът от пловдивската болница

Затворникът Младен Младенов, който избяга от болничното заведение „ Свети Георги” в Пловдив, е бил на лек режим. Той е бил закаран там под защита, с цел да му бъдат осъществени медицински операции, само че при визитация на личния състав било открито, че е липсващ от стаята, оповестява Нова телевизия.

59-годишният Младен Младенов е липсващ в сряда по обяд и от този момент няма диря от него. Той е постъпил в здравното заведение при започване на седмицата за проучвания. Трябвало да остане няколко дни там.

Затворникът е бил на лек режим и по тази причина пред болничната му стая не е имало защита. Не е създавал проблеми, не е бил и рисков, оповестиха за от Министерството на правораздаването.

След като лекарите открили, че го няма, незабавно са алармирали управлението на Пловдивския затвор. Директорът Божил Иванов отхвърли да даде детайлности за това по какъв начин е липсващ. Оказа се, че в здравното заведение има охранителни камери, както и защита от частна компания, ситуирана по всички входове на болничното заведение. Никой обаче не е видял по кое време пандизчията е липсващ.

Затова още през вчерашния ден полицията е почнала да преглежда записите от охранителните камери, с цел да наблюдава от кой тъкмо вход е излязъл лишеният от независимост.

Младен Младенов излежава присъда от една година и шест месеца. Осъден е за кражба. Оставало му да излежи още месец. Първоначално е бил настанен в затворническото общежитие в Смолян, само че от скоро е изместен в Пловдив, защото му разкрили злокачествено заболяване. През последните седмици Младенов няколко пъти е одобряван в болница, с цел да му вършат проучвания. Досега не е създавал проблеми, не е правил и опити за бягство.

Оказа се, че бил настанен в поделение с други заболели. Според наредбите на правосъдното министерство, защото е бил на лек режим, не се е налагало слагането на жива защита.

Само за една година това е трето бягство на пандизчия от Пловдивския затвор. В края на февруари 2017 година от там избяга Тома Ендрев. Преди три месеца пък изчезна Георги Танчев, прочут като Жоро Манджата. Само преди две седмици от ареста на Трето РПУ избяга Петър Петров. Докато полицията в Пловдив го търсеше, той съумя с такси да стигне до родния си град. Два дни остана в Монтана, след което самичък се съобщи в прокуратурата.

За всички тези бягства има назначени инспекции, само че до момента няма нито един осъден.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР