Затворник от Аризона, осъден на смърт, излиза на свобода след

...
Затворник от Аризона, осъден на смърт, излиза на свобода след
Коментари Харесай

Освободиха мъж, лежал 29 години в затвора, очакващ смъртната си присъда

Затворник от Аризона, наказан на гибел, излиза на независимост след 29 години в пандиза: " Най-накрая се прибирам вкъщи

Мъж от Аризона е освободен от пандиза в четвъртък след близо три десетилетия отнемане от независимост за закононарушение, което съгласно щатските прокурори не е направил.

Но през 2022 година Върховният съд на Съединени американски щати подценява личния си казус и се произнася против Джоунс, като декларира, че федералните съдилища нямат пълномощия да преразглеждат делото, даже при потвърдена непорочност, оповестява Arizona Republic.

Докато Джоунс към момента е наказан на гибел, основният прокурор на Аризона организира без значение следствие на случая и скоро по-късно службата взема решение да анулира присъдата му и да реализира съглашение с юристите на Джоунс.

" След съвсем 30 години в смъртна присъда за закононарушение, което не е направил, Бари Джоунс най-сетне се завръща вкъщи ", споделя федералният публичен бранител Кари Сандман в изказване, получено от 3TV/CBS5. " Г-н Джоунс прекара съвсем три десетилетия в смъртната присъда в Аризона, макар безапелационните доказателства, че е почтен по обвиняванията, че е нападнал смъртоносно Рейчъл Грей. "

" Надяваме се, че Бари ще може да се наслаждения на остатъка от живота си в мир, заобиколен от фамилията и приятелите си ", добави Сандман.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР