Затвориха прохода Предел за товарни автомобили над 12 тона заради

...
Затвориха прохода Предел за товарни автомобили над 12 тона заради
Коментари Харесай

Затвориха прохода Предела, има блокирани камиони

Затвориха прохода " Предел " за товарни коли над 12 тона поради изобилен снеговалеж. Има блокирани камиони.

Тежкотоварен автомобил блокира прохода, откакто се завъртя напречно на пътя. Там има изобилен снеговалеж.

Движението на тежкотоварни коли над 12 тона е лимитирано от тази заран поради метеорологичната конюнктура, оповестиха от АПИ. От там оповестиха още, че краткотрайно е лимитирано придвижването за всички коли по пътя Троян - Кърнаре през проход " Троянски " заради влошените метеорологични условия.

 
Снимка: btvnovinite.bg
 

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е основана нужната организация по отношение на предстоящото усложняване на зимната конюнктура и рисковете от снегонавяване и обледяване по пътищата.

Предприети са ограничения за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства. В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на ГДПБЗН ще се провежда и намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли.
За 15 декември е разгласен оранжев код за областите Монтана, Враца, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Бургас, където предстоящите количества превалявания ще са над 20 л/кв. м.   За останалата част от страната е разгласен жълт код. Очаква се дъждът да минава в сняг, образувайки нова снежна завивка с условия за виелици и навявания по планинските проходи.
През идващите 24 часа вследствие на преваляванията ще има доста повишение на речните равнища в Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски басейни.
Изпратена е информация до регионалните шефове с оглед предприемане на спомагателни ограничения. Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ за повишение на готовността в случаи на пораждане на изключителни обстановки.
Предвид идните метеорологични условия от пожарната поучават:
Отменете пътуването си, в случай че не е извънредно наложително Ако предприемате пътешестване, заредете автомобила с задоволително гориво и го подгответе за зимни условия Избирайте единствено основни пътища, даже пътуването да е по-дълго Облечете топли облекла и заредете мобилния телефон Шофирайте внимателно
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР