Затворено е поредно отделение във Врачанската болница. Заради недостига на

...
Затворено е поредно отделение във Врачанската болница. Заради недостига на
Коментари Харесай

Пето отделение във Врачанската болница спря приема на пациенти

Затворено е следващо поделение във Врачанската болница. Заради дефицита на лекари и личен състав краткотрайно спря приема на пациенти и отделението по кардиология.

На входа на болничното заведение срещаме две възрастни дами с тежки чанти, които с оскърбление напущат здравното заведение. Пристигнали са рано сутринта от прилежаща община, с цел да постъпят в кардиологията, само че са ги върнали.
Надежда Георгиева, град Криводол: Сега какво ще вършиме? - Казаха ни - София или Монтана. В какви разноски ще влезете, в случай че би трябвало да отидете в по-далечен град? - Това е невероятно. Дотук са 30 лв., дадени за нищо, хванахме такси, с цел да стигнем до болничното заведение.Тошка Ценова, град Криводол: Те дори доста общителни тези млади докторчета, да са живи и здрави, обаче викат, че не могат да ни оказват помощ с нищо друго, в този момент се чудим накъде да хващаме.
Официално към този момент отделението по кардиология е затворено. Напуснали са трима лекари и по тази причина не може да се направи график за дежурствата. Двамата специализанти пък са в отпуск, до момента в който чакат да се реши ориста на отделението.
Орлин Цветков, изпълнителен шеф на МБАЛ - Враца: Отделението краткотрайно прекрати активността си, за което сме уведомили РЗИ и здравната каса и незабавния център, с цел да може пациентите с такива болести да бъдат пренасочване към други лечебни заведения, да може да получат качествена здравна помощ.
От болничното заведение споделиха, че ще търсят подпомагане от страната за закупуване на ангиограф за инвазивна кардиология, тъй като това е единственият метод да се върнат тук експертите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР