Затворени ще бъдат всички училища в Делхи, съобщиха властите на

...
Затворени ще бъдат всички училища в Делхи, съобщиха властите на
Коментари Харесай

Затвориха училищата в Делхи заради мръсен въздух в града

Затворени ще бъдат всички учебни заведения в Делхи, оповестиха управляващите на индийската столица, осведоми БГНЕС. Прекратяването на образователните занятия е в действие до 05.11.19 година Причина за подхванатите ограничения е мощно замърсяване на въздуха. В образователните заведения в града ще бъдат раздадени 5 000 000 маски.
Кметът на Делхи Арвинд Кеджривал установи, че индийската столица към този момент припомня " газова камера ". Той прикани младото потомство на столицата да следи дали е прекъснато горенето на боклук и да се алармира в специфичната работа. Главната причина за внезапното замърсяване на въздуха в Делхи е подпалването на полетата в края на сезона. Хиляди индийски фермери от прилежащите щати Хаяна и Пенджаб палят огньове в землищата си, с цел да приготвят земята за идващото засаждане.
Замърсяването на въздуха се дължи и на националния празник Дивали, празнуван през последните дни на октомври. Тогава в цялата страна се повеждат фестивали на огъня, възпламеняват се свещи и фенери, пускат се фойерверки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР