Затворени до 10 март остават всички учебни заведения в Италия.

...
Затворени до 10 март остават всички учебни заведения в Италия.
Коментари Харесай

Случаи на коронавирус са регистрирани в 81 държави

Затворени до 10 март остават всички образователни заведения в Италия. Потвърдени са случаи на Ковид 19 в Словения и Унгария. Положителна проба е дал и чиновник на Facebook в офис на компанията в американския град Сиатъл.

Двама ирански студенти са първите инфектирани с Ковид19 в Унгария. Сформиран е спешен щаб, обмисля се проект за деяние.

Янош Славик, шеф на Националния институт по хематология и инфекциозни заболявания: Искам да подчертая - двама ирански студенти са в положително положение, имат леки признаци, нямат температура. Физически да добре. Въпреки това, тъй като са дали позитивен резултат за ковид, те са изцяло изолирани.

Италия е най-сериозното огнище на болестта в Европа. Потвърдените случаи на Ковид 19 са към 3 000, в 19 от общо 20-те италиански района. Страната ще понесе големи финансови загуби, изключително в областта на туризма. Първите калкулации демонстрират, че те ще са не по-малко от 8 и половина милиарда евро.

Стана ясно, че МВФ ще отпусна за битка с новия ковид 50 милиарда $. От там обявиха, че поради епидемията икономическият напредък в международен мащаб към този момент е по-нисък спрямо миналогодишния.

Отвъд океаната - американският щат Калифорния разгласи изключително състояние след първия слъртен случай в резултат на заболяването.

Гавин Нюсъм, губернатор на Калифорния: Искам да разясни, че с 53ма инфектирани към този момент не става дума за изолиран случай на определно място в нашия щат. Това към този момент е общ товар и отговорност на целия щат. Искам да благодаря на водачите по места за това, че утвърдиха оповестяването на изключително състояние в окръг Лос Анджелис.

Служител на Facebook в офиса на компанията в Сиатъл е дал позитивна проба за новия коронаворус. От компанията приканиха чиновниците си да работят от у дома. Спред последните данни в Съединени американски щати има 150 случая на Ковид 19, в 16 щата.

Долната камара на Конгреса утвърди отпущането на повече от 8 милиарда $ за битка с новия ковид, като към 3 милиарда от тях ще отидат за създаването на ваксина. Предложението се чака да получи зелена светлина и в Сената.

Световната здравна организация към момента не е оповестила пандемия, само че обстановката се трансформира доста динамично и това не е изключено. Новият ковид към този момент е регистриран в 81 страни в целия свят. Извън китайската провиниция Хубей, от където потегли болестта, най-големите огнища са в Италия, Южна Корея и Иран.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР